Σήμα κινδύνου από σκάφος με τουλάχιστον 300 μετανάστες

Θρίλερ με εκατοντάδες μετανάστες σε σκάφος που εξέπεμψε SOS έχει ξεκινήσει από το βράδυ της Κυριακής 30 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, στο σκάφος βρίσκονται 300-400 άτομα. Ωστόσο, το πλήρωμα του σκάφους του λιμενικού που βρίσκεται στην περιοχή έδωσε την πληροφορία ότι πρόκειται για 408 επιβαίνοντες που ακόμη κινδυνεύουν.

Τη στιγμή που εξέπεμψε σήμα κινδύνου, το στίγμα του σκάφους ήταν στα 65 ναυτικά μίλια βόρεια-βορειοδυτικά της Κρήτης.

Με εντολή του θαλάμου επιχειρήσεων στο σημείο έχουν σπεύσει παραπλέοντα σκάφη, με ένα εξ αυτών να έχει καταφέρει να απομακρύνει άγνωστο αριθμό μεταναστών.

Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και πλοίο του πολεμικού ναυτικού.

Eπιχείρηση του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής ξεκίνησε από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Κρήτης, μετά τον εντοπισμό του τριανταδιάμετρου σκάφους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιβαίνουν περίπου 408 παράτυποι μετανάστες, από τη Συρία, με 100 περίπου παιδιά και γυναίκες.

Το συγκεκριμένο πλοίο ζήτησε την παροχή βοήθειας και στο σημείο έσπευσαν, ύστερα από εντολή του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, δύο φορτηγά πλοία και ένα αμερικανικό πολεμικό.

Επίσης, αναχώρησαν από τον Πειραιά ένα πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος ανοιχτής θαλάσσης και μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού.

Στην περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές χωρίς, όμως δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στην επιχείρηση.

Για το λόγο αυτό, τα τρία πλοία που βρίσκονται ακριβώς δίπλα στο σκάφος τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας το πρώτο φως της ημέρας για να ολοκληρώσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια την επιχείρηση.

Το σκάφος με τους μετανάστες, πάντως, δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο να βυθιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες.