Συμβουλές για περιποιημένα νύχια!

Δε χρειάζεται πολλή δουλειά για να έχετε νύχια τα οποία δε θα θέλετε να κρύψετε αλλά θα νιώθετε υπερήφανη! Μάθετε μικρά μυστικά για υγιή και περιποιημένα νύχια.

Λιμάρισμα

Ξεβάψτε τα νύχια σας και λιμάρετέ τα, έτσι ώστε να προεξέχουν τρία χιλιοστά από το δέρμα. Διατηρήστε τα νύχια σας τετράγωνα ή οβάλ, όχι μυτερά, για να μη σπάνε. Αν τα λιμάρετε χαμηλά στις γωνίες και τις πλευ­ρές μπορεί να τα εξασθενίσετε. Λιμάρετέ τα ελαφρά με κίνηση από το πλάι προς το κέντρο του νυχιού. Δώστε τους τετράγωνο σχήμα με στρογγυλεμένες άκρες, οδηγώντας τη λίμα προς μία κατεύθυνση και όχι μπρος πίσω. Με ένα buffer, τρίψτε απαλά προς μία κατεύθυνση την επιφάνεια των νυχιών μέχρι να γίνει ματ.

Πετσάκια

Προσέξτε τα σκληρά και μεγάλα πε­τσάκια. Απλώστε στα πετσάκια το ειδικό λάδι και βυθίστε τα δάχτυλά σας μέσα σε ένα μπολ με ζεστή σαπουνάδα για τρία λεπτά. Μετά περάστε τα με λίγη κρέμα ή ζε­λέ για να μαλακώσουν προτού τα σπρώ­ξετε απαλά προς τα πίσω με το ειδικό ερ­γαλείο για μανικιούρ που μοιάζει με μπατονέτα. Μετά μπορείτε να τα αφαιρέσετε, τρίβοντας απαλά το νε­κρό δέρμα που παραμένει προσκολλημέ­νο στις άκρες των νυχιών.

Απολέπιση

Κάντε απολέπιση στα χέρια με ένα scrub σώματος ή χεριών και ξεπλύνετέ τα. Στη συνέχεια, απλώστε κάποιο ενυδατικό προϊόν.

Tips

1. Να χρησιμοποιείτε μπατονέτα με μυτε­ρή άκρη για να καθαρίσετε τα νύχια σας.

2. Αν έχετε πολύ μαλακά νύχια, να τα λιμάρε­τε ενώ έχουν ακόμα βερνίκι.

3. Να φοράτε πλαστικά γάντια όταν πλένετε.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

beauty secrets-Μυστικά ομορφιάς