Τρόικα: Αν δεν περάσει το γάλα όπως είπαμε, δεν υπάρχει συμφωνία

Να εφαρμοστούν τα όσα συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης για τις αλλαγές στη νομοθεσία γύρω από την αγορά γάλακτος ζητά η τρόικα, που εμφανίζεται ενοχλημένη από τις ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις και τις διαβουλεύσεις για το θέμα αυτό.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, Ματίας Μορς, απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών, στην οποία ξεκαθαρίζει ότι αυτά που συμφωνήθηκαν για το γάλα θα πρέπει να τηρηθούν, αφού αποτελούν μέρος της τελικής συμφωνίας με την τρόικα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ματίας Μορς τονίζει πως αν δεν ισχύσουν αυτά ακριβώς που έχουν συμφωνηθεί, τότε παύει να ισχύει το σύνολο της συμφωνίας.

Πάντως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε άγνοια για την ύπαρξη μίας τέτοιας επιστολής.

"Εγώ δεν έχω δει τέτοια mail", ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, συμπληρώνοντας ωστόσο πως υπάρχουν "συνεχείς επαφές" με τεχνικές ομάδες της τριμερούς.

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε εξάλλου ότι η κυβέρνηση θα τιμήσει τη συμφωνία και "δε χρειάζεται καμία υπόδειξη για αυτό".