Μώραλης: Ήταν λάθος η αύξηση των ομάδων στη Superleague

Λανθασμένη κίνηση χαρακτήρισε την αύξηση των ομάδων που αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε 18 ο πρόεδρος της Superleague, Γιάννης Μώραλης, που σε συνέντευξή του στην ΟΠΑΠ TV υπερασπίζεται την απόφαση για εκ νέου μείωση των ομάδων σε 16, ενώ αναφέρεται και σε σενάρια περαιτέρω μείωσης στις 14 ομάδες.

“Το έχουμε ξαναπεί ότι λανθασμένα αποφασίσαμε την αύξηση των ομάδων. Λογικά και σωστά αποφασίσαμε την μείωση σε 16 και ίσως χρειαστεί και περαιτέρω μείωση. Όπως είδατε ίσως χρειαστεί να αυξηθούν οι αγώνες. Παίζουν πολύ περισσότερο ποδόσφαιρο στα ξένα κράτη από ό,τι στην Ελλάδα”, παρατήρησε ο κ. Μώραλης, που σημείωσε: “Έχουμε σκεφτεί και 14 ομάδες με τρείς γύρους. Το πολωνικό μοντέλο έχει ενδιαφέρον που είναι 16 ομάδες, αλλά χωρίζονται σε δυο γκρουπ των 8 και δίνουν περισσότερους αγώνες. Υπάρχουν και άλλα μοντέλα που παίζει και ο πρωταθλητής στα πλέι οφ, υπάρχουν πλέι άουτ για να υπάρχει ενδιαφέρον”.

“Το ζητούμενο στις ξένες λίγκες είναι να μην υπάρχει αδιάφορο παιχνίδι και εμείς αυτό εδώ δεν το έχουμε καταφέρει. Όμως μπορούμε να το καταφέρουμε”, επεσήμανε, σχολιάζοντας πως πιο κοντά στην ελληνική πραγματικότητα είναι τα ξένα πρωταθλήματα σε χώρες που έχουν αντίστοιχο πληθυσμό, όπως η Ελβετία, ή ακόμα και η Πολωνία.

Όσο για το αν θα συνεχίσει στην προεδρία της Superleague, υποστήριξε: “Δεν θα έλεγα ότι είναι η επιθυμία μου να συνεχίσω στην Λίγκα. Επιθυμία μου είναι κλείνοντας την σεζόν στις 30 Ιουνίου, να έχω την τύχη, την χαρά και την τιμή, όχι όλες οι ομάδες όπως πέρυσι, αλλά η πλειοψηφία των ομάδων, να είναι ικανοποιημένες από την δική μου διετή παρουσία στην Λίγκα. Αλλά αν νομίζουν οι ομάδες ότι εγώ τις εκπροσωπώ σωστά στο δημόσιο λόγο και προεδρεύω δίκαια στις συνεδριάσεις, ή ότι εν πάση περιπτώσει προσπαθώ από την πλευρά μου κάποια νέα πράγματα στην Λίγκα, αυτό είναι θετικό. Δεν είναι αυτοσκοπός το να συνεχίζει κάποιος σε μια θέση, ούτε είναι και ιδιαίτερα δελεαστική η θέση του προέδρου της Λίγκας στη χώρα μας”.