Γιος πιλότου Boeing 777: Δεν έριξε ο πατέρας μου το αεροπλάνο!

Περισσότερα από 400 αντικείμενα έχουν εντοπίσει δορυφόροι στον Ινδικό Ωκεανό (122 ένας γαλλικός δορυφόρος και άλλα 300 ένας ταϋλανδέζικος), στο σημείο που η κυβέρνηση της Μαλαισίας υπέδειξε ότι συνετρίβη το μοιραίο Boeing 777 της Malaysia Airlines.

Ωστόσο, τα πλοία και τα αεροπλάνα που μπορούν να πετάξουν χαμηλά δεν έχουν καταφέρει, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις πάντα, να προσεγγίσουν το σημείο εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Και έτσι δεν έχουν εξακριβωθεί τα ευρήματα, ούτε τελικά μπορεί να διαβεβαιώσει κανείς ότι πρόκειται για συντρίμμια του μοιραίου αεροπλάνου. Επίσης, δεν έχει ακόμη διασαφηνιστεί με βάση ποια στοιχεία η μαλαισιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το αεροπλάνο κατέπεσε, πώς γνωρίζει ότι κατέπεσε στο συγκεκριμένο σημείο αλλά και πώς διαβεβαίωσε ότι οι επιβάτες είναι νεκροί.

Φαίνεται ότι όσο προχωρούν οι έρευνες τόσο περιπλέκεται η υπόθεση και τόσο πληθαίνουν τα αναπάντητα ερωτήματα.

Γιος πιλότου: Δεν έριξε ο πατέρας μου το αεροπλάνο!

Την ίδια στιγμή, ο γιος του πιλότου του μοιραίου Boeing, Ζάχαρι Αχμάντ Σαχ, ο 26χρονος Αχμάντ Σεθ, ξέσπασε και δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι αποκλείεται να είναι ο πατέρας του που έριξε το αεροσκάφος.

"Πιστέψτε με, τον ξέρω καλύτερα", είπε ο 26χρονος στους New Straits Times και απέκλεισε το ενδεχόμενο η τραγωδία να έγινε με υπαιτιότητα του πατέρα του.

"Γνωρίζω τις θεωρίες που θέλουν τον πατέρα μου να ήταν φανατισμένος πολιτικά και ότι θα μπορούσε να είχε καταλάβει το Βoeing. Αγνοώ τις θεωρίες. Γνωρίζω πολύ καλά τι άνθρωπος ήταν ο πατέρας μου. Μπορεί να μην ήμασταν πολύ κοντά, καθώς ταξίδευε πάρα πολύ. Αλλά εγώ τον καταλαβαίνω" πρόσθεσε. Πρόκειται για την πρώτη δήλωση μέλους οικογένειας του πιλότου ή του συγκυβερνήτη του αγνοούμενου αεροσκάφους. 

Πάντως όλες οι δημόσιες δηλώσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το ενδεχόμενο της μηχανικής βλάβης έχει πλέον αποκλειστεί.