Σαμαράς: Οι βουλευτές μας είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με δήλωσή του μετά τη σημερινή διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με έμμεση πλην σαφή αναφορά στην επικείμενη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις αλλαγές στο γάλα και στα φαρμακεία, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι βγαίνουμε από την κρίση, προσθέτοντας με νόημα ότι “οι βουλευτές μας το ξέρουν, είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει”, επιχειρώντας να διασφαλίσει το “ναι” όλων των κυβερνητικών βουλευτών, και κυρίως των διαφωνούντων.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμα πως η κυβέρνηση δεν υποχώρησε στις απαιτήσεις της τρόικας από τις “κόκκινες γραμμές” της και σημείωσε πως αναγνωρίστηκαν οι θυσίες της χώρας και κατόπιν θα ακολουθήσει η έξοδος στις αγορές και θα ανοίξει η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους. Υπογράμμισε ακόμα πως δε θα χρειαστούν άλλα μέτρα λιτότητας.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα η κατάθεση νέας πρότασης από την κυβέρνηση για το γάλα, με στόχο να πειστούν οι διαφωνούντες βουλευτές να υπερψηφίσουν την επίμαχη ρύθμιση.

Διαβάστε: Νέα πρόταση για το γάλα - Κανένα δε θα λέγεται φρέσκο!