Περιμένουν νέα ανεξαρτητοποίηση στους Ανεξάρτητους Έλληνες

Αναταράξεις σημειώνονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά την απρόσμενη αποχώρηση των δραστήριων βουλευτών Κώστα Γιοβανόπουλου και Χρυσούλας Γιαταγάνα, ενώ πληροφορίες λένε ότι η ηγεσία του κόμματος αναμένει και νέα ανεξαρτητοποίηση.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι η κυρία Ραχήλ Μακρή υποστήριξε πως «η ομάδα που έφυγε με αρχηγό τον κ. Νταβρή υπονόμευε το κίνημα με μεθοδεύσεις και υπόγειες διαδικασίες και προσπαθούσε να ευνουχίσει με κάθε τρόπο όσους ασκούσαμε αντιπολιτευτικό έργο».

Για πόλεμο κατά των Ανεξάρτητων Ελλήνων έκανε λόγο ο πρέοδρος του Κινήματος, Πάνος Καμμένος, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην βουλευτής του κόμματος Γιώργος Νταβρής λειτουργούσε από την αρχή ως άνθρωπος του Σαμαρά μέσα στους Ανεξάρτητους Έλληνες και προσπαθούσε να συνδεθεί με κάποιους ανθρώπους και να τους χειργωγήσει, μεταξύ των οποίων ο κ. Γιοβανόπουλος και η κ. Γιαταγάνα.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο κ. Καμμένος εκτίμησε πάντως ότι οι δύο βουλευτές - Γιοβανόπουλος και Γιαταγάνα- που ανεξαρτητοποιήθηκαν χθες, δεν είχαν από την αρχή την πρόθεση να προδώσουν και αποστατήσουν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Πάντως, από την πλευρά τους οι Γιοβανόπουλος – Γιαταγάνα με κοινή επιστολή εξηγούν τους λόγους της αποχώρησης τους. Σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι «Όταν και η παρουσία σου ακόμη ενοχλεί, όταν οι ιδέες σου δεν εμπνέουν, οι πρωτοβουλίες σου ευνουχίζονται, τότε απλά αναχωρείς. Χωρίς ηγεσία ασκητισμού, δίχως χαρά διακονίας, ποιο το νόημα! Αν ήμασταν βαρίδια και συνωμότες, εσωστρεφείς και ανύπαρκτοι, αν μεροληπτούσαμε και διαλύαμε εποφθαλμιώντας θώκους, ορίστε, λευτερώνεται πια το κίνημα» και υποστηρίζουν σε άλλο σημείο πως «Τυχόν τερατολογίες για "προδοσία" κλπ , τις ξεπερνάμε με μία και μόνη σκέψη: από τον ατιμωτικό εκφυλισμό της συνείδησης επιλέγουμε το πολιτικό Φως της αληθινής αντίστασης».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων που κάνει λόγο για αποστασία που «αποδεικνύει πόσο μας φοβούνται». «μετά τη δημόσια αποδοχή της πρόσκλησης Σαμαρά από τον ρίψασπι Νταβρή, η αποστασία των βουλευτών Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αποδεικνύει πόσο μας φοβούνται» αναφέρει το κόμμα επισημαίνοντας ότι δεν «εκβιαζόμαστε, δεν εξαγοραζόμαστε, δεν φοβόμαστε».