Liposhock: η νέα μέθοδος κατά της κυτταρίτιδας!

Η κυτταρίτιδα οφείλεται σε μια σειρά από παράγοντες που συνεργάζονται και έχουν ως αποτέλεσμα τη δυσμορφία στο δέρμα. Η συσσώρευση λίπους κάνει τα λιποκύτταρα να διογκώνονται προκειμένου να το αποθηκεύσουν. Ενώ τα φυσιολογικά λιποκύτταρα έχουν μέγεθος ενάμιση χιλιοστό, τα διογκωμένα λιποκύτταρα της κυτταρίτιδας μπορούν να φτάσουν μέχρι το ενάμιση εκατοστό.

Τα διογκωμένα λιποκύτταρα εμποδίζουν τη σωστή ροή στο φλεβικό και λεμφικό σύστημα, τα αγγεία, δηλαδή, που μεταφέρουν πολύτιμες θρεπτικές ουσίες στους ιστούς. Έτσι, η περιοχή όπου αποθηκεύεται το λίπος νεκρώνεται και νοσεί, μαζί και οι ίνες του κολλαγόνου & της ελαστίνης που το περιβάλλουν–σκληραίνουν και δημιουργούν τα "λακουβάκια" και "βουναλάκια" της κυτταρίτιδας, η γνωστή όψη "φλοιού πορτοκαλιού". Παράλληλα, οι ινοβλάστες, τα κύτταρα που παράγουν τις ίνες του κολλαγόνου δεν αιματώνονται σωστά, λόγω της κακής κυκλοφορίας και γι’ αυτό δεν παράγουν καινούργιες ίνες. Το αποτέλεσμα όλων αυτών των λόγων είναι η κυτταρίτιδα και η χαλάρωση του δέρματος.

Το Liposhock, η νέα αυτή θεραπεία, προσφέρει λύση στο πρόβλημα της τοπικής συσσώρευσης του λίπους και της κυτταρίτιδας. Επεμβαίνει άμεσα στα λιποκύτταρα με αποτέλεσμα τη μόνιμη και ασφαλή διάλυση του λίπους.

Βασίζεται στην τεχνολογία Shock Waves, η οποία αποτελεί καινοτομία στην παγκόσμια κοσμητική Ιατρική. Είναι μια ειδική τεχνολογία εξωσωματικών ακουστικών κυμάτων που: διαλύει το λιποκύτταρο, αυξάνει την τοπική αιματική και λεμφική κυκλοφορία, βελτιώνει την ελαστικότητα των ιστών, ενεργοποιεί τον κυτταρικό μεταβολισμό και απελευθερώνει αυξητικούς παράγοντες. Έτσι, αντιμετωπίζει ταυτόχρονα την τοπική συσσώρευση λίπους, την κυτταρίτιδα και τη χαλάρωση.

Εφαρμόζεται στους μηρούς, τους γλουτούς, την κοιλιά και τα μπράτσα. Απαιτούνται 8-12 συνεδρίες ανάλογα με το είδος και τη βαρύτητα του προβλήματος. Οι συνεδρίες γίνονται 1-2 φορές κάθε εβδομάδα και διαρκούν 45-60 λεπτά. Μετά τη θεραπεία υπάρχει μια ήπια ερυθρότητα στο δέρμα, η οποία διαρκεί περίπου μισή ώρα. Είναι μια εύκολη, ανώδυνη και αποτελεσματική θεραπεία.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.neotis.gr