Ομπάμα: Απέλυσε 3 σωματοφύλακες του γιατί μέθυσαν στο Άμστερνταμ

Στην απόλυση τριών πρακτόρων στους οποίους είχε ανατεθεί η προστασία του Μπαράκ Ομπάμα,αυτή τη βδομάδα στην Ολλανδία, προχώρησαν οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ, όπως μεταδίδει η Washington Post. Αιτία στάθηκε μια νύχτα τρελού μεθυσιού τους στο Άμστερνταμ.

Μάλιστα ένας από αυτούς βρέθηκε αναίσθητος από το αλκοόλ, πεσμένος στο χωλ ενός ξενοδοχείου και αυτό μια μέρα πριν ο Αμερικανός πρόεδρος φτάσει στην Ολλανδία για τη σύνοδο κορυφής με θέμα την κρίση στην Ουκρανία.

Η Μυστική Υπηρεσία (Secret Service), επίλεκτη αστυνομία αρμόδια για την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου, είχε ήδη προκαλέσει σκάνδαλο τον Απρίλιο του 2012, όταν πράκτορές της είχαν κατηγορηθεί για συναντήσεις με εκδιδόμενες γυναίκες στη διάρκεια ενός ταξιδιού του Ομπάμα στην Καρταχένα της Κολομβίας.

Στη σημερινή περίπτωση, "η συμπεριφορά (των πρακτόρων) παραβιάζει τους νέους κανονισμούς που υιοθετήθηκαν από τη Μυστική Υπηρεσία" μετά το σκάνδαλο στην Κολομβία, όταν οι πράκτορες είχαν πιει και φέρει στο ξενοδοχείο τους εκδιδόμενες γυναίκες πριν από την άφιξη του Ομπάμα, υπογραμμίζει η Washington Post.

Ο εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας Εντ Ντόνοβαν επιβεβαίωσε πως η υπηρεσία "έστειλε πράγματι τρεις εργαζομένους στα σπίτια τους για πειθαρχικούς λόγους". Σύμφωνα με την WP ο Ντόνοβαν αρνήθηκε να προβεί σε άλλα σχόλια.