“Ορκιζόμαστε να λύσουμε το γρίφο για την εξαφάνιση του αεροσκάφους”

Περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις φαίνεται πως αναδύονται καθώς οι αρχές της Μαλαισίας επιχείρησαν να βάλουν φινάλε στο θρίλερ με την εξαφάνιση του μοιραίου Boeing. Παρά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού της χώρας ότι το αεροπλάνο κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό και δεν υπάρχουν επιζώντες, ακόμη δεν έχουν βρεθεί συντρίμμια (τουλάχιστον δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα κάτι τέτοιο).

Ακόμη περισσότερο περιπλέκεται το μυστήριο από την ανακοίνωση του Μαλαίου υπουργού Μεταφορών, Χισαμουντίν Χουσεΐν, ότι υπάρχει ένα τελευταίο σήμα του αεροπλάνου προς έναν επίγειο σταθμό στις 00.19 της μοιραίας νύκτας, το οποίο όμως δεν είναι κατανοητό και πρέπει να αποκωδικοποιηθεί.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ανακοίνωσε ότι θα στείλει ειδικό απεσταλμένο στην Κουάλα Λουμπούρ για διαβουλεύσεις με την μαλαισιανή κυβέρνηση σχετικά με το αγνοούμενο αεροσκάφος. Σε μια ξεχωριστή ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ανέφερε ότι η χώρα θα ζητήσει από την Μαλαισία να της δώσει πιο λεπτομέρειες και ακριβείς πληροφορίες για το Boeing 777.

Πάντως, ήδη έχουν σταματήσει εντελώς οι έρευνες στον λεγόμενο "βόρειο διάδρομο", που περιλάμβανε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Κίνας.

Ενώ οι κακές καιρικές συνθήκες στην περιοχή του Ινδικού δεν επέτρεψαν τη συνέχιση των ερευνών. Σήμερα αναμένεται βελτίωση του καιρού και επανέναρξη των ερευνών.

Πρωθυπουργός Αυστραλίας: Ορκιζόμαστε να λύσουμε το γρίφο

"Ορκιζόμαστε να λύσουμε το γρίφο" της εξαφάνισης του μοιραίου Boeing, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ. Η Αυστραλία συμμετέχει με όλες της τις δυνάμεις στις έρευνες για την ανεύρεση συντριμμιών του αεροσκάφους.

"Το χρωστάμε στις οικογένειες, στον κόσμο που παρακολουθεί με άγχος, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εντοπίσουμε επιτέλους κάποια συντρίμμια και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λύσουμε το γρίφο αυτής της πραγματικά μοιραίας πτήσης" είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Ενώ δεσμεύτηκε η χώρα του να στηρίξει όπως μπορεί τους συγγενείς των θυμάτων.

Ιδιαίτερη αίσθηση πάντως προκαλεί η εκκωφαντική... σιγή των ΗΠΑ, οι οποίες δεν φαίνεται να συμμετέχουν ενεργά στις έρευνες. Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα σενάρια που διατυπώθηκαν είναι ότι το αεροπλάνο "επιστρατεύτηκε" από τρομοκράτες που ήθελαν να χτυπήσουν την αμερικανική βάση του Ντιέγκο Γκαρσία.