Ρίβα στον Πιστόριους: Μερικές φόρες με κάνεις να σε φοβάμαι!

Η Ρίβα Στέενκαμπ φαίνεται ότι φοβόταν τον φίλο της Όσκαρ Πιστόριους, όπως ακούστηκε σήμερα στην δίκη του παραολυμπιονίκη αθλητή.

Ο αστυνόμος Φρανσουά Μολέρ, στην κατάθεση του, ανέγνωσε ένα μήνυμα που είχε στείλει στο κινητό του Πιστόριους η άτυχη κοπέλα, λίγες εβδομάδες πριν δολοφονηθεί.  

Στο μήνυμα έγραφε: "μερικές φορές με τρομάζεις" και το είχε στείλει στον φίλο της μετά από ένα καβγά που είχαν, όταν ο Πιστόριους την είχε κατηγορήσει ότι φλέρταρε με κάποιον άλλον.

 Συγκεκριμένα, η Ρίβα έγραψε μετά τον καβγά:  "Με τρομάζεις μερικές φορές όπως μου μιλάς άγρια και όπως μου συμπεριφέρεσαι. Θέλω να αγαπώ και να με αγαπούν, να είμαι ευτυχισμένη και να κάνω κάποιον το ίδιο ευτυχισμένο". 

Σύμφωνα με τον αστυνόμο Μολέρ, από τις 35 χιλιάδες σελίδες γραπτών μηνυμάτων μεταξύ του ζευγαριού, η πλειοψηφία είναι μηνύματα αγάπης- υπάρχουν όμως και κάποιες εξαιρέσεις. 

Σε ένα άλλο μήνυμα η Ρίβα του έγραφε: "Δεν μπορεί να μου επιτίθενται οι ξένοι επειδή βγαίνω μαζί σου και να μου επιτίθεσαι και εσύ - το μόνο πρόσωπο που πρέπει να με προστατεύει". 

Αν και ο κατηγορούμενος αθλητής είχε υποστηρίξει ότι είχε ξεχάσει τον κωδικό PIN του IPhone κινητού του, οι αρχές κατάφεραν να αποσπάσουν  τις απαραίτητες πληροφορίες, σε συνεργασία με την Apple. 

Εν τω μεταξύ, το δικαστήριο της Πρετόρια ανακοίνωσε σήμερα ότι η δίκη του νοτιοαφρικανού Παραολυμπιονίκη  θα παραταθεί ως τις 16 Μαΐου.

"Η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους θα συνεχισθεί ενώπιον του δικαστηρίου του Γκάουτενγκ (Πρετόρια) από τη Δευτέρα 24 Μαρτίου ως την Παρασκευή 4 Απριλίου" και στη συνέχεια θα διακοπεί για δέκα ημέρες, επειδή το δικαστήριο κλείνει τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου. "Μετά το διάλειμμα, η δίκη θα συνεχισθεί από τη Δευτέρα 14 Απριλίου ως την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014", διευκρινίζει το δικαστήριο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.