Βενεζουέλα: Δύο νεκροί στις διαδηλώσεις κατά Μαντούρο

Δύο υπήκοοι της Βενεζουέλας σκοτώθηκαν από πληγές από πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον του σοσιαλιστή προέδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο.

Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων στα συμβάντα και αναφορές τοπικών Μέσων Ενημέρωσης.

Οι διαδηλωτές, που συντάσσονται με την αντιπολίτευση, διαμαρτύρονται έντονα για την πολιτική διατίμησης στα προϊόντα και τις τεχνητές ελλείψεις τους στην αγορά βάσει κρατικών παρεμβάσεων και "έχουν ορκιστεί", όπως δηλώνουν και μεταφέρει το πρακτορείο Reuters, να μην εγκαταλείψουν τους δρόμους αν δεν παραιτηθεί ο Μαδούρο.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο, πάντως, αναφέρει ότι "υπάρχουν λίγες μόνο ενδείξεις ότι η χειρότερη αναταραχή στη χώρα εδώ και μια δεκαετία θα καταφέρει να τον κάνει να παραιτηθεί από τη θέση του".

Σε ό,τι αφορά τους νεκρούς άνδρες, ο ένας ονομαζόταν Αργκένις Ερνάντεζ, ετών 26 και σκοτώθηκε κοντά σε ένα οδόφραγμα, πίσω από το οποίο είχε στηθεί μπλόκο διαδηλωτών στο κέντρο της πόλης Βαλένθια, όταν και πυροβολήθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου. Αμέσως διεκομίστηκε σε κοντινό νοσοκομείο, σύμφωνα με βενεζουελανά ΜΜΕ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ωστόσο, ο πυροβολισμός του προκαλεί σοκ, διότι, όπως προκύπτει, δεν προοριζόταν για τον ίδιο. Συγκεκριμένα, ένας μοτοσυκλετιστής προσπάθησε να διασχίσει χωρίς επιτυχία το οδόφραγμα και επειδή δεν τα κατάφερνε, άνοιξε πυρ κατά των διαδηλωτών, που δεν τον άφηναν να περάσει, πληγώνοντας θανάσιμα τελικά τον άτυχο Ερνάντεζ.

Ο οδηγός λεωφορείου Βιλφρέντο Ρέι, 31 ετών, έχασε τη ζωή του το βράδυ της Παρασκευής, αφότου πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια συμπλοκών των διαδηλωτών με ένοπλους κουκουλοφόρους σε γκετοποιημένη περιοχή, στα δυτικά της πόλης Σαν Κριστομπάλ.

Σχήμα οξύμωρο είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ίδιος ο Ρέι δε συμμετείχε στη συμπλοκή.

Οι κουκουλοφόροι έριξαν πέτρες και βόμβες Μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν να κατευνάσουν τα πνεύματα, ενώ μετά έβαλαν φωτιά και σε οδοφράγματα και κάδους απορριμμάτων.