Ο σάτυρος που αναβίωσε το φαινόμενο του…δράκου Παπαχρόνη

Ποιος δεν θυμάται το δράκο της Δράμας, Κυριάκο Παπαχρόνη;

Ο εγκληματίας, ο οποίος είχε καταδικαστεί για δολοφονίες γυναικών και βιασμούς και αφού εξέτισε την ποινή του αφέθηκε ελεύθερος το 2004. 

Όλα άρχισαν όταν ήταν 19 ετών, έφεδρος αξιωματικός που υπηρετούσε στη Δράμα.Χαρακτηριστικό της απίστευτης δράσης του ήταν, εκτός από τη σωματική δύναμη που ασκούσε, σε κάθε του χτύπημα φορούσε τη στρατιωτική στολή σαν να βρισκόταν σε υπηρεσία. 

Ο ίδιος είχε αποδώσει αυτήν την… «εμμονή» του στην πρώτη φορά που επισκέφθηκε με φίλους του έναν οίκο ανοχής σε ηλικία 13 ετών. Σύμφωνα με τον Παπαχρόνη, η ιερόδουλη που ήρθε σε επαφή προσέβαλε τον ανδρισμό του με αποτέλεσμα να επηρεαστεί αρνητικά, τόσο πολύ μάλιστα που αποφάσισε να προχωρήσει σε πράξη εκδίκησης προς το γυναικείο φύλο.

Ο Δράκος της Δράμας προχωρούσε σε πράξεις βίας και δολοφονίας επηρεαζόμενος ακόμα και από τον ήχο που προερχόταν από τα… τακούνια που φορούσαν τα θύματά του.

Ανάλογη υπόθεση είναι και μία σύγχρονη περίπτωση "Παπαχρόνη". Πρόκειται για έναν 31χρονο από τη Θεσσαλονίκη που συνελήφθη στο κέντρο της πόλης και κατηγορείται για σειρά επιθέσεων εναντίον γυναικών με σκοπό τον βιασμό κατηγορείται 31χρονος από τη Θεσσαλονίκη που συνελήφθη χθες στο κέντρο της πόλης.

Ο 31χρονος – όπως καταγγέλθηκε αλλά και όπως ο ίδιος ομολόγησε με τη σύλληψη του- ακολουθούσε γυναίκες που κινούνταν μετά τα μεσάνυχτα μόνες στο κέντρο της πόλης, εισερχόταν μαζί τους στην είσοδο των πολυκατοικιών που διέμεναν και προσποιούμενος τον ένοικο, με τη χρήση σωματικής βίας επιχειρούσε να ασελγήσει σε βάρος τους.

Οι αστυνομικές αρχές είχαν συνολικά επτά πανομοιότυπες καταγγελίες θυμάτων- ωστόσο ο ίδιος ομολόγησε άλλες δυο με τη σύλληψη του. Η δράση του κράτησε από τον περασμένο Νοέμβριο εως και τη σύλληψή του.