Οι Ρωσο-Αμερικανικές σχέσεις είναι αρμονικές (μόνο) στο διάστημα

Και, ενώ στον πλανήτη Γη οι διπλωματικές σχέσεις των δύο υπερδυνάμεων του πλανήτη έχουν παγώσει, υπάρχουν κάποιο Ρώσοι και Αμερικάνοι που ζουν αρμονικά, κάτω από την ίδια στέγη. 

Στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, οι τελευταίες εξελίξεις με την Κριμαία, οι "κυρώσεις" εκατέρωθεν και το ψυχροπολεμικό κλίμα Μόσχας-Ουάσιγκτον, αφήνουν παντελώς αδιάφορο το πλήρωμα. 

Ο αστροναύτης της NASA, Μάικ Χόπκινς (αριστερά), δήλωσε ότι οι επίγειες εντάσεις για την Ουκρανία δεν παρενέβησαν καθόλου στις σχέσεις των κοσμοναυτών, που συμμετείχαν στην τελευταία κοινή αποστολή ΗΠΑ-Ρωσίας στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. 

Ο Χόπκινς πέρασε 166 ημέρες στο διαστημικό σταθμό, σε στενή συνεργασία με τους Ρώσους κοσμοναύτες και συναδέλφους του, Όλεγκ Κότοφ και Σεργκέι Ραζάνσκι (κέντρο και δεξιά). Το τριμελές πλήρωμα προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Καζακστάν στις 10 Μαρτίου, γνωρίζοντας πολύ καλά τις εντάσεις, που πλήττουν τις χώρες τους.

"Γύρισα στη Γη με τους δύο Ρώσους κοσμοναύτες. Εγώ τους θεωρώ φίλους μου και απόλαυσα κάθε στιγμή, που πέρασα μαζί τους", δήλωσε ο Χόπκινς.

Τελικά, κάποιες απαντήσεις, ίσως βρίσκονται πραγματικά εκεί έξω...