Συνεχείς συσκέψεις για το κοινωνικό μέρισμα

Αλλεπάλληλες είναι οι συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να καθοριστούν τα κριτήρια διανομής του κοινωνικού μερίσματος σε ένα εκατομμύριο δικαιούχους.

Το μεσημέρι έγινε η πρώτη, με τη συμμετοχή του συμβούλου του πρωθυπουργού, Σταύρου Παπασταύρου, του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών, Πάνου Τσακλόγλου, του υφυπουργού Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Πρωτόπαπα και Γιώργου Κουτρουμάνη.

Στις επτά το απόγευμα αναμένεται να υπάρξει και νέα σύσκεψη, με την ίδια σύνθεση.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για επίδομα που θα ξεκινά από τα 500 ευρώ για ανέργους, θα είναι μεγαλύτερο για έγγαμους, ενώ ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 1.000 ευρώ.

Για τη χορήγηση του επιδόματος θα ληφθούν υπ' όψιν εισοδηματικά κριτήρια, με τις καταρχήν σκέψεις να είναι για όριο έως 10.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια, καθώς και η οικογενειακή κατάσταση, οι καταθέσεις και η ακίνητη περιουσία των δικαιούχων.

Κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι τα επιδόματα πρέπει να είναι στοχευμένα, για να βοηθηθούν οι πλέον αδύναμοι “και για αυτό τον λόγο συγκεντρώνουμε στοιχεία από διάφορους φορείς, ώστε να είμαστε ακριβείς ως προς αυτούς που το δικαιούνται”. Άλλος παράγοντας που ήταν παρών στη συνάντηση ανέφερε ότι “έχουμε τα στοιχεία από τα οικογενειακά επιδόματα, αλλά το δύσκολο είναι ο αριθμός των δικαιούχων”. Σύμφωνα με τον ίδιο, “έχουμε πολύ δουλειά ακόμη μπροστά μας”.