Άδειασμα Μιχελάκη σε Γρηγοράκο: Επανήλθε η διάταξη για μετανάστες

Αλαλούμ επικρατεί στη Βουλή για την απόσυρση ή όχι της διάταξης, που προβλέπει απέλαση μεταναστών σε περίπτωση, κατά την οποία είχαν προβεί σε ψευδή καταγγελία για ρατσιστική βία από όργανα της τάξης.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, επανέφερε τη ρύθμιση του άρθρου 19 στον Κώδικα Μετανάστευσης, την οποία πριν από μια ώρα είχε αποσύρει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, αδειάζοντας τον!

«Δεν αποδέχομαι την απόσυρση και θεωρώ ότι πρέπει να μείνει. Η ουσία είναι ότι δεν θα διαλύσουμε το κράτος. Όταν δίνεται μία μάχη στα σύνορα και στα νησιά και τις πόλεις δίνεται μάχη για την προάσπιση των συνόρων της χώρας», είπε ο υπουργός Εσωτερικών. Μάλιστα μαζί του ήταν ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος.

Ο Γ. Μιχελάκης ζήτησε να προστατέψουμε τους λιμενικούς και τους συνοριοφύλακες, είπε ότι οι «δουλέμποροι έχουν δασκαλέψει τους μετανάστες» να κάνουν καταγγελίες για ρατσιστική βία. «Η πολιτεία θα πρέπει να λειτουργεί», είπε και πρόσθεσε «κάποιοι έχουν πρόβλημα όταν βλέπουν στολή». «Να βάλουμε τάξη. Τάξη στα σύνορά μας και τις πόλεις μας», κατέληξε ο Γ. Μιχελάκης.

Η επαναφορά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, να τονίζει ότι διαμορφώνεται νέα ρατσιστική νομοθεσία, που απαγορεύει στους μετανάστες να καταγγέλλουν εγκληματικές πράξεις και περιστατικά ρατσιστικής βίας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γρηγοράκος είχε αποσύρει και χθες τη ρύθμιση, καθώς είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ, ενώ λίγο αργότερα την επανακατέθεσε βελτιωμένη.

Αιτιολογώντας την απόφασή του, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι προχώρησε στην κίνηση αυτή, μετά το θόρυβο, που δημιουργήθηκε, και τη λάθος εντύπωση που δόθηκε ως προς τη σκοπιμότητα της ρύθμισης.