Απεργία πείνας ξεκινούν οι συγγενείς των επιβατών του Μπόινγκ

Για 10η ημέρα, το μυστηριωδώς χαμένο αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών με τους 239 επιβαίνοντες παραμένει άφαντο.

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας κάνουν τα σενάρια της τρομοκρατικής ενέργειας ή της αεροπειρατείας να εξετάζονται με ιδιαίτερη βαρύτητα, ενώ πρόσωπα-κλειδιά θεωρούνται ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους.

Εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονται από την αρχή του θρίλερ εξαφάνισης του Μπόινγκ στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, περιμένοντας κάποιο ουσιαστικό νέο. Οι συγγενείς των αγνοουμένων επιβατών ζουν στιγμές απόγνωσης και αγωνίας και καταγγέλλουν τις αρχές για απόκρυψη στοιχείων και κακή διαχείριση της κρίσης.

Καθώς όμως κάποια είδηση εντοπισμού δεν έρχεται ποτέ, αμέσως μετά την καθημερινή ενημέρωση τους από τους επικεφαλής των ερευνών, αποφάσισαν σήμερα ομόφωνα πως θα προχωρήσουν σε απεργία πείνας, μέχρι να αποκαλυφθούν όλες οι σκοτεινές πτυχές αυτής της μυστηριώδους εξαφάνισης του αεροπλάνου.

Η ζώνη ερευνών

Η Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας της Αυστραλίας (AMSA) ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει περιορίσει δραστικά την ζώνη όπου πραγματοποιεί έρευνες για το Boeing 777, σε μία έκταση 600.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον νότιο Ινδικό Ωκεανό. 

 

  

 

Η ζώνη αυτή  έχει το μέγεθος της Ισπανίας της Πορτογαλίας μαζί, γεγονός που καθιστά δύσκολες τις έρευνες. Επιπλέον, αν τα συντρίμμια του αεροσκάφους έπεφταν σε αυτή θαλάσσια περιοχή, τα ισχυρά ρεύματα και οι κακές καιρικές συνθήκες θα τα έχουν μεταφέρει χιλιόμετρα μακριά, εκτός του πεδίου των επιχειρήσεων εντοπισμού.

Στο βόρειο ημισφαίριο, οι έρευνες περιλαμβάνουν ένα τόξο που ξεκινά από τη Μαλαισία και εκτείνεται προς τη βόρεια Ταϊλάνδη, τη Μιανμάρ, την Κίνα και το Καζακστάν.