Η Χρυσή Αυγή διέγραψε το Στάθη Μπούκουρα

Εκτός Χρυσής Αυγής βρίσκεται ο προφυλακισμένος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας. Από χθες ήταν σε εξέλιξη ένα θρίλερ σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή, ενώ το πρωί ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας ανέφερε: "Ο κ. Μπούκουρας είναι προβληματισμένος για την παραμονή του στην Χρυσή Αυγή".

Τελικά, με επιστολή του γραμματέα της ΚΟ προς το προεδρείο της Βουλής έγινε γνωστό ότι η Χρυσή Αυγή διέγραψε τον βουλευτή, ενώ του ζητάει την έδρα του.

Από χθες στην πόρτα της εξόδου από τη Χρυσή Αυγή βρισκόταν και δεύτερος βουλευτής, μετά τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε το Σάββατο.

Ο Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου στο παρελθόν φερόταν να είχε διαχωρίσει τη θέση του από τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής κατά την απολογία του στις ανακρίτριες.

Εντός της ημέρας ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής αναμένεται να βρεθούν επτά βουλευτές, ενώ κλιμάκιο βουλευτών θα μεταβεί στις φυλακές Κορυδαλλού για τους πέντε προφυλακισμένους βουλευτές που αντιμετωπίζουν συμπληρωματικό κατηγορητήριο για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Μετά τους Ελ. Ζαρούλια, Ηλ. Κασιδιάρη, Μ. Αρβανίτη και Ν. Κούζηλο που απολογήθηκαν στην επιτροπή την περασμένη Πέμπτη και η επιτροπή εισηγήθηκε στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας τους, σήμερα, Τρίτη, παίρνουν σειρά ο κ. Αλεξόπουλος που έφυγε από τη Χρυσή Αυγή, ο Α. Γρέγος, ο Π. Ζησιμόπουλος, ο Α. Ματθαιόπουλος, ο Κ. Μπαρμπαρούσης και ο Δ. Κουκούτσης, οι οποίοι κατηγορούνται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Κλιμάκιο της επιτροπής θα μεταβεί στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να λάβει απολογίες από τους προφυλακισμένους βουλευτές.

Η τοποθέτηση του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μετά την αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή. Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής φαίνεται ότι αποδέχεται ότι η Χρυσή Αυγή διαπράττει εγκληματικές ενέργειες, ωστόσο διαχωρίζει τη δική του θέση.

Κασιδιάρης: Στον Αγώνα της Χρυσής Αυγής για την Ελλάδα μένουν όσοι μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε σχετικά με την διαγραφή Μπούκουρα:" Στον Αγώνα της Χρυσής Αυγής για την Ελλάδα και τους Έλληνες μένουν όσοι μπορούν να πάνε μέχρι το τέλος. Είμαστε πρώτοι στη συνείδηση των Ελλήνων, γι΄ αυτό μας πολεμούν με τόσο βρώμικα μέσα, με δωροδοκίες, με απειλές προφυλακίσεων όλων των βουλευτών. Ο Μάιος όμως έρχεται και τότε θα μιλάμε με άλλους όρους με όλους αυτούς που προδίδουν την Ελλάδα".

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής: 

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή θέτει εκτός της Κοινοβουλευτικής του Ομάδος τον βουλευτή Μπούκουρα και τον καλεί να παραδώσει την έδρα του στον ελληνικό λαό, όπως έχει δεσμευτεί με τον λόγο της τιμής του. Ο βρώμικος πόλεμος της ανθελληνικής εξουσίας δεν μας πτοεί. Συνεχίζουμε ενωμένοι τον αγώνα μας για την Ελλάδα και τους Έλληνες.