Στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του ο Αλεξόπουλος

Το αίτημα της δικαιοσύνης για την άρση της ασυλίας των υπόλοιπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής εξετάζει η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής αναμένεται να βρεθούν επτά βουλευτές, ενώ κλιμάκιο βουλευτών θα μεταβεί στις φυλακές Κορυδαλλού για τους πέντε προφυλακισμένους βουλευτές που αντιμετωπίζουν συμπληρωματικό κατηγορητήριο για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Μετά τους Ελ. Ζαρούλια, Ηλ. Κασιδιάρη, Μ. Αρβανίτη και Ν. Κούζηλο που απολογήθηκαν στην επιτροπή την περασμένη Πέμπτη και η επιτροπή εισηγήθηκε στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας τους, σήμερα, Τρίτη, παίρνουν σειρά ο κ. Αλεξόπουλος που έφυγε από τη Χρυσή Αυγή, ο Α. Γρέγος, ο Π. Ζησιμόπουλος, ο Α. Ματθαιόπουλος, ο Κ. Μπαρμπαρούσης και ο Δ. Κουκούτσης, οι οποίοι κατηγορούνται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Κλιμάκιο της επιτροπής θα μεταβεί στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να λάβει απολογίες από τους προφυλακισμένους βουλευτές.

Η τοποθέτηση του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μετά την αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή. Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής φαίνεται ότι αποδέχεται ότι η Χρυσή Αυγή διαπράττει εγκληματικές ενέργειες, ωστόσο διαχωρίζει τη δική του θέση.