Στο έδαφος της Κίνας αναζητούν τώρα το χαμένο αεροσκάφος

Δέκα μέρες πλέον αγνοείται το Boeing - φάντασμα της Malaysia Airlines και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες στα τυφλά καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα ίχνος του χαμένου αεροσκάφους.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι σήμερα Τρίτη, ξεκινούν οι έρευνες και στο κινεζικό έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροπλάνο που ξεκίνησε από την Κουάλα Λουμπούρ είχε αρχικά προορισμό το Πεκίνο.

Στο κινεζικό εναέριο χώρο περνά ο βόρειος από τους δυο πιθανούς δρόμους που εκτιμάται ότι ακολούθησε το αεροσκάφος μετά το τελευταίο σήμα που εξέπεμψε.

Ο πρεσβευτής της Κίνας στη Μαλαισία δήλωσε στο πρακτορείο Ειδήσεων Νέα Κίνα ότι από την έως τώρα έρευνα μεταξύ των Κινέζων επιβατών του Boeing 777 που χάθηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο που να σχετίζεται με την εξαφάνιση του αεροπλάνου. "Εμείς δεν βρήκαμε στοιχεία ότι οι Κινέζοι επιβάτες φέρουν ευθύνη ή είναι πιθανώς οι δράστες της εξαφάνισης", δήλωσε ο πρέσβης στη Μαλαισία, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ειδήσεων Νέα Κίνα.

Πολλές τρομοκρατικές και εξτρεμιστικές ομάδες πάντως σπεύδουν να διαψεύσουν ότι εμπλέκονται με την εξαφάνιση του Boeing 777. 

Οι αρχές της Αυστραλίας περιόρισαν σε ζώνη 600.000 χιλιομέτρων τις έρευνες για το χαμένο Boeing 777

Η Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας της Αυστραλίας (AMSA) ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει περιορίσει δραστικά την ζώνη όπου πραγματοποιεί έρευνες για το Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών σε μία έκταση 600.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, ωστόσο η ζώνη παραμένει μεγάλη και έχει το μέγεθος της Ισπανίας της Πορτογαλίας μαζί.

Τα ισχυρά ρεύματα και οι κακές καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τις έρευνες.