Επτά μήνες για να γίνει δεκτή αυστριακή δωρεά ασθενοφόρου

Τον Σεπτέμβριο του 2013, η αυστριακή οργάνωση Griechenlandhilfe.at, στα ελληνικά "Βοήθεια για την Ελλάδα", δώρισε, παρουσία του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ ένα ασθενοφόρο, πλήρως εξοπλισμένο, για την εξυπηρέτηση των ασθενών. Ωστόσο, χρειάστηκαν επτά ολόκληροι μήνες για να εγκριθεί η δωρεά από το ΔΣ του νοσηλευτικού ιδρύματος.
 
Μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν συμφωνούσαν να γίνει αποδεκτή η προσφορά της αυστριακής οργάνωσης, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, εξηγεί ο διοικητής του νοσοκομείου, κ. Θεόδωρος Γιάνναρος.

Την ίδια στιγμή, το νοσοκομείο διακομίζει τα περιστατικά με ένα όχημα που βρίσκεται στα όρια της απόσυρσης, ένα ασθενοφόρο παλαιό, σύμφωνα με τον διοικητή, που χρησιμοποιείται πρωτίστως για τη μεταφορά υλικών και αίματος και  δευτερευόντως για τη διακομιδή ασθενών.
 
Το θέμα της δωρεάς του ασθενοφόρου βρισκόταν σχεδόν κάθε μήνα στην ημερήσια διάταξη του Διοικητικού Συμβουλίου, προκαλώντας θυελλώδεις συνεδριάσεις. Ο πρόεδρος του ΔΣ, κ. Τάκης Μπέης, όχι μόνο αρνούνταν την αποδοχή αλλά ζητούσε επιμόνως να ελεγχθεί και το κίνητρο της δωρεάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του αποδίδεται η φράση: "Πίσω από αυτό το όχημα ενδεχομένως να κρύβονται σκοτεινές δυνάμεις".
 
Τελικά, ο διοικητής του νοσοκομείου., με το ασθενοφόρο να μένει καθηλωμένο για επτά μήνες στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, έθεσε το ζήτημα για μια ακόμη φορά στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 17 Μαρτίου, ζητώντας να γίνει η αποδοχή και η παραλαβή της κρατικής πινακίδας για την κυκλοφορία του οχήματος.

Δεν υπήρχε κόστος για εκτελωνισμο του ασθενοφόρου, καθώς προσφέρεται για χρήση στο ελληνικό Δημόσιο.