Το δεύτερο Voice, η Βανδή στην τηλερόραση και ο Γιάννης Λάτσιος

Για την μέχρι τώρα πορεία του The Voice αλλά και για το ενδεχόμενο δημιουργίας μίας δεύτερης σεζόν μιλά ο Γιάννης Λάτσιος.

Υπήρχε κάποιος από τους coach που να ήταν πιο επιφυλακτικός στο να συμμετέχει στο The Voice;

Ναι, και ήταν η Μελίνα Ασλανίδου, όπως μας αποκάλυψε ο Γιάννης Λάτσιος ο οποίος μάλιστα αποκαλύπτει εμμέσως πλην σαφώς πως θα υπάρξει και δεύτερο μέρος του the Voice, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “είναι πολύ νωρίς αλλά ένα πρόγραμμα με τέτοια ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα είναι λογικό να παει δεύτερη σεζόν. Επιθυμία δικιά μας είναι, όταν συνεχίσουμε, να συνεχίσουμε με την ίδια σύνθεση σε όλη την ομαδα”.

Τι έχει κάνει όμως το The Voice τόσο επιτυχημένο;

“Η γνώμη μου είναι ότι είναι καθολικής αποδοχής”, απαντά ο Γιάννης Λάτσιος”, ο οποίος συμπλήρωνε πως πρόκειται για ένα “πρόγραμμα που έχει τρεις ενδιαφέρουσες φάσεις. Το έξυπνο τρικ σε αυτό το πρόγραμμα είναι ότι η επιλογή, η πρώτη επιλογή γίνεται τυφλά, δηλαδή βασίζονται μόνο στη φωνή και αυτό φαίνεται ότι έχει θετική αποδοχή και από τους κριτικούς και από σας. Έχει δύο διαφορετικές φάσεις και επιπλέον μετά έχουμε μια ευτυχή συγκυρία, όπου εκτός από πολύ καλές φωνές. Οι 64 που περάσανε τελικά, νομίζω ότι πολύ μεγάλος αριθμός έχει εξαιρετικές φωνές, το οποίο είναι η πρώτη ύλη. Είχαμε και μια ευτυχή συγκυρία με τέσσερις προσωπικότητες διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά όλους με πολύ δυναμική παρουσία και πλεονεκτήματα ο καθένας σε επίπεδο τηλεοπτικής έκφρασης”.

Τελικά το The Voice “πουλά” ψεύτικες ελπίδες;

“Σε ποιον πουλάνε;” Ρωτά ο κύριος Λάτσιος, οποίος συμπληρώνει: “Σε ελληνικό επίπεδο, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κάνει καριέρες μετά από αυτό. Προφανώς όταν συμμετέχουν 12, 15 ή και 60, δεν μπορούν και οι 60 σε μια χώρα να κάνουν μεγάλη καριέρα. Παράδειγμα, αν και αυτό ήταν στον Αλφα, ο Οικονομόπουλος έχει περάσει από εδώ και στην ηλικία του είναι ένα σημαντικό όνομα στο ελληνικό τραγούδι. Μπορώ να σας πω κι άλλους ανθρώπους, δεν θέλω να μπω σε περιπτωσιολογία. Δεν πουλάμε τίποτα, αυτό να πείτε σε αυτούς… που το υποστηρίζουν. Το ότι βοηθά κάποιους ανθρώπους να γίνει γνωστό, βεβαίως. Το ότι βοηθάμε να γίνει ένα πρόγραμμα entertainment με ό,τι σημαίνει αυτός ο όρος, προφανώς. Τελεία και παύλα”.

Θα δούμε ποτέ τη Δέσποινα Βανδή στην τηλεόραση;

“Η Δέσποινα είναι πάρα πολύ ταλαντούχος άνθρωπος στην τηλεόραση. Ναι, το πιστεύω”, απαντά ο Γιάννης Λάτσιος, και παράλληλα σημειώνει πως “είναι ένα πρόσωπο που σε προσωπικό επίπεδο, με ενδιαφέρει να το βλέπω στην τηλεόραση”.