Μεγάλου: Συνεργαζόμαστε στενά με το ΤΧΣ για τη Eurobank

Η Eurobank βρίσκεται σε επαφές με διεθνείς επενδυτές, "συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ενδιαφέρονται να τοποθετηθούν στην τράπεζα ως anchor investors", δήλωσε ο Χρήστος Μεγάλου, διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Bloomberg.

Ο κ. Μεγάλου ανέφερε επίσης πως αυτοί οι επενδυτές "επιβεβαιώνουν το αμείωτο ενδιαφέρον τους σε αυτό το στάδιο" για το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας, και τόνισε ότι η Eurobank βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το βασικό της μέτοχο, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, για την ολοκλήρωση του σχεδίου κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης και την υλοποίηση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στον απόηχο των σχολίων του επικεφαλής οικονομολόγου της Eurobank, Γκίκα Χαρδούβελη, ότι η τράπεζα έχει βρει τα χρήματα που καλείται να συγκεντρώσει, όμως “δε μας άφησαν να τα φέρουμε”.

Η δήλωση αυτή εξελήφθη ως αιχμή κατά της κυβέρνησης για την καθυστέρηση του νομοσχεδίου περί ανακεφαλαιοποιήσεων τραπεζών, όμως ο κ. Χαρδούβελης έσπευσε σήμερα να “διευκρινίσει “ τα λεγόμενά του, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 98.4, όπου υποστήριξε πως η επίμαχη φράση του ξέφυγε εν τη ρύμη του λόγου.