CNN: Το Μπόινγκ ίσως προσγειώθηκε σε κάποιο νησάκι του Ινδικού

Ένα νέο πιθανό αλλά και απίθανο σενάριο για την εξαφάνιση του μοιραίου αεροσκάφους της Malaisia Airlines, παρουσιάζει το αμερικανικό δίκτυο του CNN, που υποστηρίζει ότι το αεροσκάφος πιθανών να προσγειώθηκε σε κάποιο από τα νησάκια του Ινδικού Ωκεανού, στο σύμπλεγμα Άνταμαν. 

Όλα τα στοιχεία των τελευταίων ωρών δείχνουν ότι το αεροπλάνο βρισκόταν εν πτήση για τουλάχιστον τέσσερις ώρες αφότου χάθηκε από ραντάρ και η διεθνής έρευνα δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει κάποιο ίχνος από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, ούτε σε θάλασσα ούτε σε στεριά. 

Το σενάριο της αεροπειρατείας αυτή τη στιγμή είναι το πιο αληθοφανές και - σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα τελευταία στίγματα από στρατιωτικά ραντάρ "εντοπίζουν" το Μπόινγκ να πετά προς τα νησιά Άνταμαν της Ινδίας - δεν αποκλείεται κάποιος να προσγείωσε το γιγαντιαίο Boeing 777 απαρατήρητα σε κάποια ατόλη του Ινδικού. 

Όμως ο Denis Giles, συντάκτης της εφημερίδας Andaman Chronicle, λέει ότι δεν υπάρχει πουθενά χώρος για να προσγειωθεί ένα τόσο μεγάλο αεροπλάνο στο αρχιπέλαγος, χωρίς να τραβήξει την προσοχή.

"Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα, καμία τέτοια πιθανότητα, ότι οποιοδήποτε αεροσκάφος αυτού του μεγέθους μπορεί να έρθει προς νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ και να προσγειωθεί σε ένα από αυτά" δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Όπως πάντως αναφέρει το CNN, ειδικοί της αεροναυπηγικής υποστηρίζουν ότι είναι δυνατό, αν και ακραίο, να έγινε αεροπειρατεία στο αεροσκάφος και στη συνέχεια να το προσγείωσαν χωρίς να στείλουν στίγμα. 

Πάνω από δώδεκα χώρες έχουν διαθέσει δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας τους, οι οποίες χτενίζουν τις θάλασσες της νοτιοανατολικής Ασίας. Παρ’ όλα αυτά δεν έχει εντοπιστεί κάποιο ίχνος του αεροπλάνου.  

Έτσι, η εξαφάνιση του Μπόινγκ της Malaisia Airlines - το οποίο παραμένει άφαντο για 7η ημέρα- εξελίσσεται σε ένα από τα πιο περίπλοκα μυστήρια στην ιστορία της σύγχρονης αεροπλοΐας.