Κλαμπ Παρισίων καλεί Αργεντινή για τα χρέη

Πρόσκληση στην κυβέρνηση της Αργεντινής για διαπραγμάτευση των ληξιπρόθεσμων χρεών της προς τα μέλη του Κλαμπ των Παρισίων κατά την εβδομάδα, που αρχίζει στις 26 Μαΐου, απηύθυνε το Κλαμπ, σύμφωνα με δήλωση της γενικής γραμματέως του στο Reuters.

“Συζήτησαν αυτήν την πρόταση τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, ζήτησαν διευκρινίσεις και, με βάση μία αναθεωρημένη πρόταση, προσκάλεσαν την κυβέρνηση της Αργεντινής να έρθει και να διαπραγματευτεί μία συμφωνία εκκαθάρισης των καθυστερούμενων οφειλών με τους δανειστές του Κλαμπ των Παρισίων το Μάιο στο Παρίσι”, δήλωσε η Κλοτίλντ Λανζεβέν στο Reuters.

Τα χρέη της Αργεντινής προς τα 19 κράτη-μέλη του Κλαμπ των Παρισίων, μίας ανεπίσημης ομάδας από αξιωματούχους, που εκπροσωπούν κάποιες από τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, υπολογίζονται περίπου στα 9,5 με 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η πρόσκληση αυτή έρχεται μετά από την απόρριψη από το Κλαμπ πρότασης της κυβέρνησης του Μπουένος Άιρες - πριν από δύο μήνες - για να επιστρέψει - κουρεμένα - αυτά τα χρήματα.