Εκπαιδευτικοί: Χρονοβόρα η διαδικασία των αποσπάσεων

"Δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν οι αποφασισμένες αποσπάσεις αν δεν καλυφθούν πρώτα τα κενά που δημιουργούνται στις περιοχές από τις οποίες αποσπώνται οι εκπαιδευτικοί", αναφέρει σε έγγραφό του το Υπουργείο Παιδείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ.

Ειδικά για το τρέχον σχολικό έτος, λόγω των υποχρεωτικών μετατάξεων που πραγματοποιήθηκαν άλλε η λειτουργική πραγματικότητα των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν αποσπάσεις εκπαιδευτικών τόσο των κλάδων που μετατάχθηκαν από τη Δευτεροβάθμια όσο και των εκπαιδευτικών που ανήκαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και που υπέβαλαν αίτηση.

Λόγω των εκκρεμών αιτήσεων επανεξέτασης μετατάξεων, καθώς και ενστάσεων επί των μετατάξεων και επομένως ενδεχομένων αλλαγών στις θέσεις των εκπαιδευτικών των εν λόγω ειδικοτήτων, οι αιτήσεις παρέμεναν σε εκκρεμότητα μέχρι την έκδοση της αρ. 175174/Δ1/18.11.2013 Υπουργικής Απόφασης εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Στη συνέχεια εκδόθηκαν οι αριθμ. 192702/Δ1/13-12-2013 και 23399/Δ1/18-2-2014 Υπουργικές Αποφάσεις αποσπάσεων για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τόσο σε ειδικότητες όσο και σε δασκάλους και νηπιαγωγούς.

Το υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι η υποβολή των αιτήσεων και η επεξεργασία γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο που απαιτεί χρονοβόρα διαδικασία με υποβολή, καταγραφή και έλεγχο των αιτήσεων απόσπασης.

Καλόγηρος Βασίλειος