Έλληνας ανάμεσα στους τραυματίες μετά την Έκρηξη στο Χάρλεμ

Εννέα άνθρωποι έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στη λίστα με τους αγνοούμενους των αμερικανικών αρχών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ανάμεσά τους ήταν και ο 42χρονος Έλληνας Ανδρέας Παναγόπουλος, ο οποίος την ώρα της έκρηξης βρισκόταν στο διαμέρισμά του, ο οποίος βρέθηκε τραυματίας μετά την αναζήτηση τον αρχών.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.

Ο 42χρονος άνδρας είναι διαφημιστής και συνήθιζε να εργάζεται στο σπίτι, ενώ είχε συνομιλήσει με την σύζυγό του 45 λεπτά πριν από την έκρηξη.

Τραγική φιγούρα ήταν σύζυγός του, η οποία τον αναζητούσε σε όλα τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης, ελπίζοντας να είναι ανάμεσα στους 18 τραυματίες.

Ο Ανδρέας Παναγόπουλος που κατάγεται από την Αθήνα, έμενε στην Νέα Υόρκη τα τελευταία 25 χρόνια, και τα τελευταία στη συγκεκριμένη πολυκατοικία στο Χάρλεμ.

Η οικογένειά του έχει ειδοποιηθεί για τα νέα και ο αδελφός του βρίσκεται ήδη καθοδόν για τη Νέα Υόρκη.

Να υπενθυμίσουμε ότι η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή αερίου, ενώ το πιο τραγικό από όλα είναι ότι 15 λεπτά νωρίτερα οι κάτοικοι της πολυκατοικίας είχαν ειδοποιήσει την εταιρεία παροχής για την διαρροή.

Εν τω μεταξύ, αδιασταύρωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για την πιθανότητα να υπάρχουν άλλα δυο ελληνικά ονόματα στον κατάλογο των αγνοουμένων.

Ο νεότερος απολογισμός των αρχών κάνει λόγο για 4 νεκρούς, 74 τραυματίες και 9 αγνοούμενους, ενώ μερικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι αναζητούνται 12 άτομα.