Παραιτήθηκε από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου ο Δημητριάδης

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Δημητριάδης, όπως μεταδίδουν τα κυπριακά ΜΜΕ.

“Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κ. Πανίκος Δημητριάδης υπέβαλε σήμερα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη την παραίτησή του, η οποία και έγινε αποδεκτή. Σύμφωνα με το συμβόλαιο του κ. Δημητριάδη απαιτείται ένας μήνας προειδοποίηση, για αυτό και η παραίτηση θα έχει ισχύ από τις 10 Απριλίου. Στο διάστημα αυτό ο κ. Δημητριάδης θα χειριστεί τις εκκρεμότητες που έχει ενώπιον του και θα ενημερώσει τον αντικαταστάτη του”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυπριακής προεδρίας, η οποία καταλήγει: “Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Δημητριάδη για τη συνεισφορά του στη μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβληθεί το χρόνο που πέρασε για τη διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία και για τη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα”.

Ο Πανίκος Δημητριάδης είχε βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης πριν από ένα χρόνο, όταν δέχθηκε τα πυρά της κυβέρνησης Αναστασιάδη για τους χειρισμούς του, καθώς είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή επί ημερών Χριστόφια.