Διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 10 Μαρτίου η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα, η οποία συμμετέχει στην κινητοποίηση που διοργανώνει η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Την Τετάρτη 12 Μαρτίου η ΟΛΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 11:00, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει.

Στο μεταξύ, σε συμβολικούς αποκλεισμούς σε τρία από τα τέσσερα μεγάλα ΕΠΑΛ της δυτικής Θεσσαλονίκης προχώρησαν το πρωί καθηγητές, μαθητές και γονείς, με πρωτοβουλία των τοπικών ΕΛΜΕ. Η διαμαρτυρία έγινε, όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί, για την υποβάθμιση της παιδείας που παρατηρείται, τις αξιολογήσεις, τη συρρίκνωση τμημάτων και σχολείων, τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες καθηγητών.

Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν πορεία και συμβολικό αποκλεισμό στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου μεταξύ άλλων ζήτησαν και την επαναλειτουργία όλων των τομέων των ΕΠΑΛ.

Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί και την Τρίτη 11 Μαρτίου στα ΕΠΑΛ "Ευκλείδης" και σ' εκείνο της περιοχής της Καλαμαριάς, καθώς και στην διεύθυνση εκπαίδευσης ανατολικής Θεσσαλονίκης.