Έπαινοι από το ΔΝΤ για τη μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας

“Εντυπωσιασμένος” από την αποφασιστικότητα, την αίσθηση ευθύνης και τη δέσμευσή της μεταβατικής κυβέρνησης της Ουκρανίας για οικονομικές μεταρρυθμίσεις δήλωσε ο επικεφαλής της διεύθυνσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ευρώπη, Ρεζά Μογκαντάμ, μετά την επιστροφή του από το Κίεβο, όπου συναντήθηκε με τον εκτελούντα χρέη πρωθυπουργού, Αρσένι Γιατσένιουκ.

“Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να βοηθήσει τον ουκρανικό λαό και να υποστηρίξει το οικονομικό πρόγραμμα των αρχών, προκειμένου να επιστρέψει η Ουκρανία στο δρόμο της σωστής οικονομικής διακυβέρνησης”, διαβεβαίωσε ο Μογκαντάμ, αποφεύγοντας πάντως να αναφερθεί στο ποσό της βοήθειας που χρειάζεται η χώρα, καθώς αρκέστηκε να πει απλά ότι η αποστολή σημειώνει “προόδους”.

Μια αποστολή εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ βρίσκεται στην Ουκρανία από την Τρίτη και αναμένεται να παραμείνει στη χώρα ως τις 14 Μαρτίου, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση της οικονομίας της χώρας και να καθορίσει τις βάσεις για ένα μελλοντικό πρόγραμμα βοήθειας το οποίο έχει ζητήσει η χώρα. Η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας εκτιμά ότι οι ανάγκες της χώρας ανέρχονται σε τουλάχιστον 15 δισεκατομμύρια δολάρια.