Όταν οι Ralph Lauren, Armani και Versace σχεδιάζουν ξενοδοχεία…

Ακριβά υφάσματα, χειροποίητες δαντέλες και εντυπωσιακά σχέδια που δεν αφήνουν ασυγκίνητη καμία γυναίκα. Η μόδα υψηλής ραπτικής υμνεί την γυναικεία φύση και οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας του κόσμου κερδίζουν κάθε χρόνο τις εντυπώσεις με τις δημιουργίες τους.

Μεταφέροντας το ταλέντο τους και στη διακόσμηση, σχεδιαστές όπως οι Versace, Ralph Lauren, Armani και Diane von Furstenberg έδωσαν το στίγμα τους σε κομψά και άκρως πολυτελή ξενοδοχεία με το αποτέλεσμα να κόβει την ανάσα.

Κάντε ένα δώρο στο εαυτό σας, με αφορμή την αυριανή γιορτή της γυναίκας και επιλέξτε ένα από αυτά τα μοναδικής αισθητικής καταλύματα!

Armani Hotel Dubai, Ντουμπάι

Προσφέροντας μαγευτική θέα στην πόλη, το ξενοδοχείο Armani Dubai είναι κρυμμένο μέσα στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου, το Burj Khalifa.

Το πολυτελές κατάλυμα σχεδιάστηκε από τον Giorgio Armani και διαθέτει δική του ξεχωριστή είσοδο, επτά εστιατόρια, αποκλειστικά καταστήματα, καθώς και ένα μοναδικό spa, που προσφέρει αναζωογονητικές θεραπείες σε κάθε επισκέπτη.

Οι μινιμαλιστικές γραμμές και τα κομψά χρώματα αντικατοπτρίζουν το ύφος του διεθνούς φήμης οίκου μόδας, σε κάθε λεπτομέρεια ακόμα και στα έπιπλα και τις παροχές.

Bulgari Resort, Κούτα, Ινδονησία

Το απομονωμένο Bulgari Resort συνδυάζει άψογα την σύγχρονη ιταλική αισθητική του οίκου Bulgari με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του Μπαλί.

Τα στοιχεία της φύσης που το περιβάλλει, αλλά και του πολιτισμού της περιοχής έχουν χρησιμοποιηθεί για το σχεδιασμό του, όπως για παράδειγμα ηφαιστειακά πετρώματα και ξύλο bangkiray, καθώς και έπιπλα, έργα τέχνης, κεραμικά και κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, ακόμα και και μαχαιροπήρουνα φτιαγμένα από ντόπιους καλλιτέχνες.

Το ξενοδοχείο διαθέτει το δικό του ινδουιστικό ναό στο υψηλότερο σημείο του, καθώς και μια παραλία με αποκλειστική πρόσβαση μόνο για τους επισκέπτες του.

Ralph Lauren Round Hill Hotel and Villas, Montego Bay, Τζαμάικα

Ο ίδιος ο Ralph Lauren συμμετείχε στη μεταμόρφωση του Round Hill Hotel and Villas σε έναν τροπικό παράδεισο στον κόλπο Montego της Τζαμάικα.

Το Pineapple House, ένα ξενοδοχείο 36 δωματίων, ανακαινίστηκε υπό την ηγεσία του και ο ίδιος σχεδίασε το Cocktail Bar, το εστιατόριο The Grill και το spa. Κάθε δωμάτιο προσφέρει καταπληκτική θέα στην Καραϊβική και την πισίνα υπερχείλισης.

Ο Lauren είναι ιδιοκτήτης μιας από τις 26 βίλες του ακινήτου, ο ρομαντικός σχεδιασμός της οποίας συνδυάζεται τέλεια με την vintage αίγλη του Round Hill. Ανοίγοντας τις πύλες του για το κοινό το 1953, το Round Hill έχει φιλοξενήσει προσωπικότητες, όπως οι Sir Noel Coward, Adele Astaire, Bill και Babe Paley και Oscar Hammerstein.

Palazzo Versace, Queensland, Αυστραλία

Είναι απόλυτα εμφανές ποιος σχεδιαστής βρίσκεται πίσω από τον τολμηρό και εντυπωσιακό σχεδιασμό του Palazzo Versace. Τα έντονα χρώματα και η πλούσια ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα διαπερνούν όλους τους χώρους του resort.

Το διάσημο κεφάλι της Μέδουσας, το σήμα του οίκου Versace βρίσκεται παντού, από τα πιάτα έως τα δωμάτια, ακόμα και στο δρόμο που οδηγεί στο ξενοδοχείο, με τη μορφή ενός μωσαϊκού που φτιάχτηκε από έναν Ιταλό καλλιτέχνη.

Όταν άνοιξε τις πόρτες του το 2000, ήταν το πρώτο ξενοδοχείο με την υπογραφή οίκου μόδας.

Oscar de la Renta Tortuga Bay, Punta Cana, Δομινικανή Δημοκρατία

Με καταγωγή από τη Δομινικανή Δημοκρατία ο Oscar de la Renta πρόσφερε το ταλέντο του για τη δημιουργία του Tortuga Bay.

Χτισμένο κατά μήκος μιας παρθένας ιδιωτικής παραλίας, το resort διαθέτει βίλες με άνετους χώρους, διακοσμημένους με χαρούμενα χρώματα, εμπνευσμένα από τη γενναιόδωρη φύση της Καραϊβικής.

Ψάχνετε για κάτι πιο τολμηρό από το να χαλαρώνετε πάνω στην πετσέτα σας σε μια παραλία με λευκή άμμο; Οι δραστηριότητες που προσφέρονται περιλαμβάνουν kite surfing, καταδύσεις, kite boarding, ιππασία, τένις, ποδηλασία και καγιάκ. Και ένα σημαντικό προνόμιο : Το θέρετρο έχει το δικό του αεροδρόμιο!

St. Regis New York, Νέα Υόρκη

Σε ένα κτήριο ορόσημο χτισμένο το 1904 στην διάσημη Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, το St. Regis προσφέρει στους επισκέπτες που λατρεύουν την υψηλή ραπτική, την σουίτα Dior.

Η σουίτα είναι διακοσμημένη με τις αγαπημένες αποχρώσεις του διάσημου οίκου μόδας, που δεν είναι άλλες από το γκρι, το ροζ και το λευκό. Το σαλόνι είναι διαμορφωμένο σύμφωνα με τα κεντρικά γραφεία του Dior στη λεωφόρο Montaigne, με έπιπλα στυλ Louis XVI.

Diane Von Furstenberg Claridge, Λονδίνο

Επιλέγοντας για τη διαμονή της στο Λονδίνο το ξενοδοχείο Claridge για τρεις ολόκληρες δεκαετίες, η Diane Von Furstenberg το χαρακτήρισε ως “το πιο λαμπερό ξενοδοχείο στον κόσμο".

Η Art Deco ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου συνδυάστηκε με τα animal print σχέδια της και τα φωτεινά florals. Τα ταξίδια έδιναν πάντα έμπνευση στη συλλογές της κι έτσι οι τοίχοι των δωματίων του Claridge's είναι επενδεδυμένοι με φωτογραφίες από τις εξορμήσεις της στην Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Ferragamo Castiglion Del Bosco, Τοσκάνη

Ο Massimo Ferragamo μετέτρεψε ένα ολόκληρο χωριό της Τοσκάνης, στη δική του Castiglion del Bosco. Μόλις 30 λεπτά από τη Σιένα η έκταση διαθέτει τους δικούς της αμπελώνες, περιβόλια, ελαιώνες και ακόμη και ένα παρεκκλήσι με τοιχογραφίες της μεσαιωνικής και αναγεννησιακής περιόδου.

Το 800 ετών κτήμα καλύπτει περίπου 4.200 στρέμματα ακριβώς του Εθνικού Πάρκου Val d' Orcia. Παλιά αγροικίες έχουν μετατραπεί σε βίλες, η καθεμιά με τον δικό της κήπο, πισίνα και διακόσμηση εμπνευσμένη από την ντόπια κουλτούρα.