Καμμένος: Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν απειλές για τα κόμματα

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν απειλούνται από το “Ποτάμι” του Σταύρου Θεοδωράκη, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της παράταξης, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, αναφορικά με τη δημοσκόπηση που εμφανίζει το νέο κίνημα του δημοσιογράφου να αντλεί υποστηρικτές από τη βάση των ψηφοφόρων των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Διαβάστε: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές- 5,7% στο "Ποτάμι"

“Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν απειλές για τα κόμματα και τα κινήματα, όταν αυτά στηρίζονται σε θέσεις και σε πραγματικά δημοκρατικές διαδικασίες”, τόνισε ο Πάνος Καμμένος, που εκτίμησε πως το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία δε θα υπάρχουν στις μεθεπόμενες εκλογές στον πολιτικό χάρτη, “για πολλούς και διάφορους λόγους”.

Αναφερόμενος στο “Ποτάμι”, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επεσήμανε πως δεν είναι ένα κόμμα που ξεκίνησε από παρθενογένεση. “Υπάρχουν μέσα επαγγελματίες πολιτικοί, όπως ο κ. Νίκος Δήμου, υποψήφιος με τη ΔΡΑΣΗ. Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι, που θα τους δούμε, θα εμφανιστούν και στις ιδεολογικές διαδικασίες και τις θέσεις που θα πάρει αυτό το κόμμα. Περιμένουμε με αγωνία διότι δεν έχουμε κανένα λόγο να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση χωρίς να ξέρουμε τις πολιτικές θέσεις”, σημείωσε.

Δήλωσε εξάλλου θετικός στη δημιουργία νέων κομμάτων, αλλά “με καθαρά πολιτικά κριτήρια, με ξεκάθαρες θέσεις και με έναν διάλογο που πρέπει να γίνει και που όσο γίνεται αυτό με νέους ανθρώπους, με νέες ιδέες προσαρμοσμένες στη σημερινή πραγματικότητα, με νέα μέσα επικοινωνίας με τους πολίτες, μέσω του διαδικτύου”.