Μαρκόπουλο: Αγανάκτηση για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων

Μαρκόπουλο: Αγανάκτηση για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων

Κάτοικοι και Δημοτική Αρχή δεν μπορούν να χωνέψουν τι ετοιμάζεται να γίνει

«Οι κάτοικοι και όλο το δημοτικό συμβούλιο σύσσωμα και ομόφωνα διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την διαδικασία αυτή», τονίζει ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης για τη δημιουργία του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων.

«Χωρίς να έχουμε ενημέρωση, χωρίς να μας ειδοποιήσει κανείς, τελικός αποδέκτης των λυμάτων του Κέντρου Επεξεργασίας, συνολικού κόστους ανέγερσης της τάξης των 133 εκατομμυρίων ευρώ, θα είναι η είσοδος του κόλπου του Πόρτο Ράφτη που ανήκει στο δήμο μας», προσθέτει.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες λουόμενοι που απολαμβάνουν καθημερινά το μπάνιο τους αυτές τις ημέρες στην θαλάσσια περιοχή του Πόρτο Ράφτη αδυνατούν να πιστέψουν ότι το προσεχές χρονικό διάστημα ο τόπος τους μπορεί να μετατραπεί «σε χαβούζα της Αττικής», όπως έχει δηλώσει ο στο παρελθόν ο κ. Αλλαγιάννης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, στην γραφική ακτή της Χαμολιάς (μεταξύ Πόρτο Ράφτη και Βραυρώνας) θα εκρέουν τα λύματα που θα ξεκινούν από το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου - Παιανίας.

Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου - Παιανίας κατασκευάζεται με ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής και στη συνέχεια η ΕΥΔΑΠ αναμένεται να αναλάβει τη διαχείρισή του. Άπαντες ομονοούν πως ένα τέτοιο έργο μπορεί μεν να ικανοποιεί τους όμορους δήμους αφού θα διώχνουν τα λύματα από την περιοχή τους αλλά θα υποβαθμίσει προφανώς τον δήμο Μαρκόπουλου στον οποίο υπάγεται το Πόρτο Ράφτη και η παραλία της Χαμολιάς.