Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες!

Κατά του διαχωρισμού των μεταναστών σε παράνομους και μη τάχθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη, σημειώνοντας ότι πρέπει να νομιμοποιηθούν όλοι.

Σύμφωνα με το protothema.gr, μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής για το νέο μεταναστευτικό κώδικα, η βουλευτής κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση, με αφορμή μια σειρά πρωτοβουλιών. “Να θυμίσω”, είπε, “τον κ. Παπαδόπουλο, υπουργό Υγείας, που ζητούσε από τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό να γίνονται ρουφιάνοι των μεταναστών, δηλαδή, να καταγγέλλουν τους μετανάστες στην αστυνομία όταν δεν έχουν χαρτιά; Να μιλήσω για το τείχος του Έβρου, που είναι του κ. Παπουτσή; Να μιλήσω για τα πρώτα στρατόπεδα συγκέντρωσης, που εσείς τα λέτε κέντρα φιλοξενίας που έγιναν επί ΠΑΣΟΚ; Να μιλήσω για τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη, που μίλησε για υγειονομική βόμβα;”.

Απαντώντας μάλιστα στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκο, στο τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι για την αξιωματική αντιπολίτευση ο φασισμός και ο ρατσισμός παλεύεται στο δρόμο, ενώ χαρακτήρισε τους μετανάστες "ταξικά μας αδέλφια". Κατόπιν, ζήτησε να γίνουν ακόμα περισσότερες παραχωρήσεις στο μεταναστευτικό, υποστηρίζοντας πως αυτές που έχουν ήδη γίνει είναι πολύ λίγες, με αποτέλεσμα το νομοσχέδιο να έχει πολύ λίγες βελτιώσεις και να μην καλύπτει τις ανάγκες των ανθρώπων.

Πρόσθεσε ακόμα πως γίνεται μία σοβαρή διάκριση ανάμεσα σε νόμιμους και παράνομους μετανάστες, ενώ "θα έπρεπε να είναι οι μετανάστες και πώς θα τους αντιμετωπίσουμε όταν δεν τους νομιμοποιείτε όλους", όπως σχολίασε χαρακτηριστικά. "Αυτοί που είναι μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης τι θα γίνουν; Αυτοί που ήρθαν μετά το 2005 και είναι οκτώ χρόνια εδώ τι θα γίνουν; Έχουν παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο. Άρα, επιμένετε στις διακρίσεις και στο διαίρει και βασίλευε”, συμπλήρωσε.

Ν.Δ. : “Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι”

Σχολιάζοντας τις αναφορές αυτές της Ιωάννας Γαϊτάνη, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, δήλωσε: “Με αυτά που είπε σήμερα η κυρία Γαϊτάνη αποκαλύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι και “πλυντήριο” για τους σύγχρονους δουλεμπόρους. Αυτή την Ελλάδα ονειρεύεται ο κ. Τσίπρας για εμάς και τα παιδιά μας;”.