Στέλεχος Moody’s: Ανησυχία για τις προοπτικές της Πορτογαλίας

Επιφυλακτική για τις προοπτικές ανάπτυξης στην Πορτογαλία εμφανίστηκε σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους στη Λισαβόνα η αντιπρόεδρος του οίκου Moody's, Κάθριν Μίλμπρονερ.

Η αντιπρόεδρος του Moody's αναγνώρισε πως η Πορτογαλία έχει ανακτήσει την πρόσβασή της στις αγορές, όμως “οι προοπτικές ανάπτυξης και τα επίπεδα του χρέους εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία”.

Η ίδια παραδέχθηκε πως “η Πορτογαλία και άλλες χώρες έχουν κάνει πολλά στο μέτωπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, και αυτό θα πρέπει να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανάπτυξη στο μέλλον”, ωστόσο “υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν. Όπως προειδοποίησε το ΔΝΤ, η δημοσιονομική προσαρμογή θα πρέπει να συνεχιστεί για πολλά, πολλά χρόνια”.

Όσο για το αν ο οίκος Moody's σκοπεύει στο μέλλον να μεταβάλει την αξιολόγηση του αξιόχρεου της Πορτογαλίας, η Μίλμπρονερ τόνισε πως η αναβάθμιση του outlook σε “σταθερό” τον περασμένο Νοέμβριο ήταν ένα σημαντικό πρώτο βήμα, όμως απέφυγε να αναφέρει κάτι παραπάνω, πέρα από το ότι ο οίκος θα τοποθετηθεί ξανά σχετικά με την Πορτογαλία τον ερχόμενο Μάιο.