Εσείς πόσες ώρες ξοδεύετε για την εμφάνισή σας;

Φυσικά δεν είναι κακό να φροντίζουμε την εμφάνισή μας, όμως υπάρχει διαφορά μεταξύ της περιποίησης και του να επενδύουμε στην αξία της εμφάνισής μας, κάτι που απαιτεί μια ιδιαίτερη ισορροπία για να παραμείνουμε στη σωστή "κατεύθυνση"! Η εμμονή με την εμφάνισή μας μπορεί να οδηγήσει σε ψυχικά προβλήματα όπως η ανησυχία, η κατάθλιψη και οι διατροφικές διαταραχές!

Σύμφωνα με έρευνα της TODAY/AOL, οι γυναίκες ξοδεύουν κατά μέσο όρο 55 λεπτά μέσα στην ημέρα για την εμφάνισή τους. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το 60% των ενήλικων γυναικών έχουν αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό τους σε εβδομαδιαία βάση ενώ για το αντίστοιχο θέμα, οι άνδρες βρίσκονται στο 36%. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι το 78% των έφηβων κοριτσιών έχουν επίσης κακή εικόνα για τον εαυτό τους.

Τα συμπεράσματα της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 2000 ενήλικες και 200 έφηβοι άνω των 16 ετών, ήταν τα εξής:

  • Οι ενήλικες γυναίκες ανησυχούν πιο συχνά για την εμφάνισή τους (το 67%) από ό,τι για τα οικονομικά τους (62%), την υγεία τους (49%), την οικογένεια/σχέση τους (46%) ή τα επαγγελματικά τους (40%).
  • Οι ενήλικοι άνδρες δε μένουν και πολύ πίσω. Το 53% ανησυχεί συχνά για την εμφάνιση ενώ το 59% για τα οικονομικά.
  • Για θέματα πάχους ή γήρατος, το 77% των ενήλικων γυναικών και το 80% των εφήβων έχει παραπονεθεί σε κάποιον τουλάχιστον μια φορά το μήνα.
  • Οι ανησυχίες για την εξωτερική εμφάνιση, "χτυπάνε" πολύ περισσότερο τις μητέρες με ποσοστό 73% ενώ για τις γυναίκες χωρίς παιδιά στο  65%.
  • Το 78% των γυναικών που συμμετείχαν υποστήριξαν ότι ξοδεύουν σχεδόν μια ώρα την ημέρα για την εμφάνισή τους.
  • Ενώ το 80% των έφηβων κοριτσιών συγκρίνουν την εικόνα τους με αυτές των celebrities και περίπου τα μισά κορίτσια δε νιώθουν ικανοποιημένα από την εξωτερική τους εμφάνιση.