Στον Προμαχώνα, με μαύρες σημαίες, οι αγρότες

Διαμαρτυρία ενάντια στο νέο φορολογικό καθεστώς για τους μισθωτούς, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες πραγματοποιούν στις 16:00 της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου, στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, αγρότες και οικονομικοί φορείς του νομού Σερρών.

Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία πρόκειται να μοιράσουν ενημερωτικά φυλλάδια και σερραϊκά προϊόντα στους διερχόμενους και θα κλείσουν συμβολικά για δύο λεπτά το δρόμο, μπροστά από το τελωνείο του Προμαχώνα.

Στον κόμβο ήδη από τις 15:30 της Δευτέρας, έχει συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος αγροτών και κομβόι από τρακτέρ. Οι αγρότες κρατούν πανό κατά της κυβέρνησης, καθώς και μαύρες σημαίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών του νομού Σερρών Σωτήρη Κοτσαμπά, "πρόκειται για μια ειρηνική διαμαρτυρία, που έχει στόχο να στείλει ένα βροντερό μήνυμα στην κυβέρνηση κατά των νέων φορολογικών μέτρων που πλήττουν του Έλληνες και κυρίως τις αδύναμες οικονομικά τάξεις".

Οι αγρότες συναντήθηκαν νωρίτερα στη διασταύρωση Σερρών- Προμαχώνα, στον κόμβο του Λευκώνα, όπου σχημάτισαν τη φάλαγγα οχημάτων, πριν φτάσουν όλοι μαζί στον Προμαχώνα, με τα αγροτικά τους μηχανήματα.