Πυρκαγιά στην Ηλεία: Εκκενώθηκε το χωριό Χελιδόνι

Πυρκαγιά στην Ηλεία: Εκκενώθηκε το χωριό Χελιδόνι

Σε ετοιμότητα οι αρχές για εκκένωση και των χωριών Καυκανιά και Πουρνάρι

Εκκενώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής το χωριό Χελιδόνι στην Ηλεία, καθώς η πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή πλησιάζει τα σπίτια, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1.

Συγκεκριμένα, λεωφορεία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας μετέφεραν τους κατοίκους μακριά από την περιοχή. Εκτός από το Χελιδόνι όμως, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα patrisnews.gr, οι φλόγες απειλούν και τα χωριά Καυκανιά και Πουρνάρι, ενώ ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας είναι έτοιμος για να πραγματοποιήσει εκκένωση τους, αν χρειαστεί.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, που μετέβη εσπευσμένα στην περιοχή ανάμεσα στο Γραμματικό Ηλείας και το Χελιδόνι, όπου είναι σε εξέλιξη δασική φωτιά, υποστήριξε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι «δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, ούτε έχει γίνει εκκένωση περιοχής, λόγω της πυρκαγιάς».

«Η πυρκαγιά έχει κατεύθυνση προς το Χελιδόνι και στη νότια πλευρά της προς την περιοχή Πουρνάρι. Επαναλαμβάνω, δεν έχει γίνει εκκένωση περιοχής, απλώς έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι του Χελιδονιού να είναι σε ετοιμότητα», πρόσθεσε.

Τηνμ ίδια ώρα, ενισχύονται διαρκώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή, όπου τώρα επιχειρούν 119 πυροσβέστες, 34 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα. Επίσης, έχουν επιστρατευτεί υδροφόρες Ο.Τ.Α., βυτιοφόρα και μηχανήματα έργου.