Μετανιωμένοι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Λούκμαν

Μετανιωμένοι εμφανίστηκαν στην απολογία τους οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Λούκμαν, τον νεαρό εργάτη από το Πακιστάν, πριν από ένα χρόνο στα Κάτω Πετράλωνα.

 

Επιχειρώντας να πείσουν τους δικαστές ότι δεν είχαν πρόθεση να δολοφονήσουν τον Λούκμαν Σάχζαντ,  οι δυο κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν, κατά τη διάρκεια της απολογία τους, πως επρόκειτο για έναν καυγά, που ξεκίνησε από το θύμα, και είχε τραγική κατάληξη.

Οι κατηγορούμενοι Διον. Λιακόπουλος και Χρ. Στεργιόπουλος ζήτησαν συγνώμη από τους συγγενείς του άτυχου νεαρού από το Πακιστάν και εμφανίστηκαν μετανιωμένοι, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, για όσα έγιναν εκείνο το μοιραίο βράδυ του Ιανουαρίου 2013.

 

Στην απολογία του ο Διον. Λιακόπουλος υποστήριξε πως το θύμα, το οποίο  πήγαινε στην δουλειά του με το ποδήλατο, έκανε ελιγμούς και τους έκοψε το δρόμο. "Θεωρήσαμε ότι το έκανε επίτηδες. Άρχισε να μας βρίζει και να κάνει χειρονομίες άσεμνες», είπε ο Λιακόπουλος και συνέχισε «Αφού μας έβρισε μάνες και οικογένειες, σταμάτησε το ποδήλατο στη μέση του δρόμου και κατέβηκε. Κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος μου. Ήταν ψηλός και ύποπτα ντυμένος", είπε αναφερόμενος στο θύμα και  ισχυρίστηκε πως ο νεαρός έκανε κίνηση να βγάλει κάτι από την τσέπη και ως άμυνα του έριξε κλωτσιά: "Μετά αυτός ήρθε πιο επιθετικά πάνω μου, και μου έκανε κεφαλοκλείδωμα. Εγώ τράβηξα το μαχαίρι και δεν ξέρω που χτύπησα. Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω. Αυτός ήταν όρθιος ακόμα όταν έφυγα.  Ήταν όρθιος. Δεν τον είδα να πέφτει κάτω. Θεώρησα ότι τον έχω τραυματίσει ελαφρά κι έφυγα. Μάλιστα, το μαχαίρι το έβαλα στο παπούτσι. Ούτε το πέταξα, ούτε κρύφτηκα". 

Όσο για τις σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή, ο κατηγορούμενος όπως είπε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο «είναι ανύπαρκτες». Μάλιστα, δήλωσε πως δεν ασπάζεται τις αρχές της Οργάνωσης, διευκρινίζοντας ότι η αρραβωνιαστικιά του είναι αλβανικής καταγωγής. Όσο για τα δεκάδες φυλλάδια της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν στο σπίτι του ισχυρίστηκε πως τα μοίραζαν στην πλατεία και τα κράτησε γιατί του άρεσαν λόγω της αναφοράς τους στη φράση του  ΠΑΓΚΑΛΟΥ  "μαζί τα φάγαμε".  "Είμαι ακατάστατος και τα άφησα απλά στο δωμάτιο μου", είπε. 

Ο Διον. Λιακόπουλος πρόσθεσε πως έχει μετανιώσει: "Το σκέφτομαι συνέχεια. Πιστεύω ότι έγινε ένας διαπληκτισμός στο δρόμο και καταλήξαμε εκεί. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω και να μην είχε γίνει. Χτύπησα το θύμα για να μπορέσει να φύγει από πάνω μου. Δεν είχαμε φωνές, μόνο αγκομαχητά. Όταν γύρισε ο Χρήστος και είδε ότι μου έκανε κεφαλοκλείδωμα, κατέβηκε από τη μηχανή"… 

Ο συγκατηγορούμενός του, πυροσβέστης, Χρ. Στεργιόπουλος, επανέλαβε ότι ο νεαρός Πακιστανός ήταν εκείνος που ξεκίνησε τον καυγά. "Κατέβηκα από το μηχανάκι και τους πλησίασα για εκφοβισμό. Τον τσίμπησα ελαφρά δεν ήθελα να του κάνω κακό. Του έκανα τα χτυπήματα για να απελευθερώσω τον φίλο μου. Δεν έβαλα δύναμη. Πίστευα ότι δεν τον έχω χτυπήσει" , ισχυρίστηκε στην απολογία του.

 

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Απριλίου  με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας