Στο εξοπλισμό με κυβερνο-όπλα στρέφεται η Νότιος Κορέα

Την πρόθεση της να αναπτύξει όπλα κυβερνο-επίθεσης, σε μια προσπάθεια να καταστρέψει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε η Νότιος Κορέα.

Το Υπουργείο Άμυνας της χώρας θέλει να αναπτύξει όπλα παρόμοια με το Stuxnet, το λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για πιθανή επίθεση της Δύσης στις ιρανικές εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου και βρίσκεται ήδη στη δεύτερη φάση του προγράμματος.

Παράλληλα, ο στρατός της Νότιας Κορέας θα διενεργεί ασκήσεις χρησιμοποιώντας αυτό το λογισμικό, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Ειδικός σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών δήλωσε στο BBC ότι η χρήση κυβερνο-όπλων θα μπορούσε να είναι "πολύ επικίνδυνη", από όποια πλευρά και αν χρησιμοποιηθεί.

Το 2006, η Βόρεια Κορέα δήλωσε ότι δοκίμασε με επιτυχία ένα πυρηνικό πύραυλο, σημαίνοντας συναγερμό στην κορεατική χερσόνησο, που επίσημα βρίσκεται ακόμα σε καθεστώς πολέμου, καθώς ο κορεατικός πόλεμος της περιόδου 1950-53, έληξε με ανακωχή και όχι με κάποια συνθήκη ειρήνης. Επίσης, στις 25 Μαΐου 2009 προχώρησε σε υπόγεια πυρηνική δοκιμή, προκαλώντας την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας και την ομόφωνη καταδίκη από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.