Δεκαπεντάχρονος διαδηλωτής νεκρός στη Βενεζουέλα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και τα οι αιματηρές συγκρούσεις στη Βενεζουέλα, όπου έχει ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα ένα λαϊκό κίνημα αμφισβήτησης του προέδρου Νικολά Μαδούρο. 

Οδοφράγματα έχουν στηθεί στο κέντρο του Καράκας και σε πολλές πόλεις και καθημερινά αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συγκρούονται άγρια με την αστυνομία, αλλά και με τους οπαδούς της κυβέρνησης. 

Εχθές σκοτώθηκε από σφαίρες ένας υποστηρικτής του Μαδούρο, ανεβάζοντας τον επίσημο αριθμό των νεκρών από τις συγκρούσεις στους έξι. Η αντιπολίτευση μιλά ωστόσο για τουλάχιστον 7 νεκρούς. 

Ο Μαδούρο - οποίος διαδέχθηκε τον Τσάβες τον Απρίλιο του 2013- είπε ότι ο 15χρονος 'Αλεξ Μαρτίνεζ, αδελφός βουλευτή του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος - σκοτώθηκε από "φασιστική σφαίρα" στο κέντρο της πόλης Μπαρκουιζιμέντο. Ένας τοπικός δημοσιογράφος, αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε ότι το νεαρό αγόρι πυροβολήθηκε στο στήθος, ενώ περνούσε δίπλα από αντικυβερνητική διαδήλωση. 

Οι φοιτητές σκοτώνονται στη Βενεζουέλα

Αν και οι εικόνες της αστυνομίας που χρησιμοποιεί αληθινά πυρά εναντίων των διαδηλωτών κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών πρακτορείων και του ίντερνετ, εν τούτοις τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα δεν έχουν δώσει σχεδόν καμία ζωντανή κάλυψη των διαδηλώσεων εναντίον του Μαδούρο.  

Ο Μαδούρο απειλεί να απελάσει το... CNN

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές- κυρίως φοιτητές- διαμαρτύρονται για ένα φάσμα θεμάτων που περιλαμβάνουν τον πληθωρισμό, την εγκληματικότητα τη διαφθορά και την έλλειψη βασικών προϊόντων.