LIVE εικόνα: Σφαίρες πέφτουν και πάλι στο Κίεβο

Πεδίο μάχης και πάλι το κέντρο του Κιέβου με το πρώτο φως της μέρας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, διαδηλωτές άνοιξαν πυρ κατά δυνάμεων της αστυνομίας στην πλατεία Ανεξαρτησίας, επίκεντρο των συγκρούσεων. Οι αστυνομικοί απάντησαν επίσης με πυρά.

Ολοένα και περισσότεροι διαδηλωτές συγκεντρώνονται στην πλατεία. Πολλά κυβερνητικά κτίρια βρίσκονται υπό κατάληψη. Οι διαδηλωτές απώθησαν και εκδίωξαν τις αστυνομικές δυνάμεις από το κτίριο της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι πολλοί αστυνομικοί έχουν αυτομολήσει στο αντικυβερνητικό στρατόπεδο, ενώ άλλοι έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι. 

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις κατά τη διάρκεια της νύχτας: Αίμα ρέει στους δρόμους του Κιέβου

Στο διπλωματικό επίπεδο, μετά από ολονύκτιες συνομιλίες μεταξύ κυβερνητικού και αντικυβερνητικού στρατοπέδου, παρουσία των τριών Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών (Γαλλίας, Γερμανίας και Πολωνίας), το μεσημέρι αναμένεται η υπογραφή συμφωνίας για τη διευθέτηση της κρίσης. Στις συνομιλίες μετείχε και ειδικός απεσταλμένος της Μόσχας, ο οποίος όμως τηρεί σιγή ιχθύος και το Κρεμλίνο δεν έχει ανακοινώσει κάτι.

Η πλευρά Γιανουκόβιτς ανακοίνωσε πως η συμφωνία είναι καταληκτική, ωστόσο θα γίνουν κάποιες ακόμη διαπραγματεύσεις το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ιδιαίτερα ανήσυχη πάντως δηλώνει η διεθνής κοινότητα, καθώς είναι αμφίβολο κατά πόσο μια πολιτική συμφωνία θα εκτονώσει (τουλάχιστον άμεσα) τη βία και στους δρόμους.

Διαβάστε: Βασικές ερωτήσεις και απαντήσεις για το αιματοκύλισμα στο Κίεβο 

Στο οικονομικό επίπεδο, το Κίεβο ανακοίνωσε πως δεν θα προχωρήσει στην έκδοση ομολόγων ύψους 2 δισ. δολαρίων. Η δημοπρασία είχε ως στόχο να αγοραστούν τα ουκρανικά ομόλογα από τη Ρωσία προκειμένου να βοηθηθεί η Ουκρανία να σωθεί από τη χρεοκοπία.

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε σήμερα το αξιόχρεο της Ουκρανίας, για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις εβδομάδες, μετά τις βιαιότητες των τελευταίων ημερών.

Η βαθμολογία της χώρας έπεσε κατά ένα επίπεδο, στο "CCC", το οποίο αντιστοιχεί σε μια οικονομία, η οποία βρίσκεται κοντά στη στάση πληρωμών και συνδυάζεται με αρνητική προοπτική, πράγμα που σημαίνει πως ο οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο νέας μείωσης του αξιόχρεου της Ουκρανίας.