Ανυπέρβλητο εμπόδιο η Μπενφίκα για τον ΠΑΟΚ

Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο ΠΑΟΚ από την Μπενφίκα στην κατάμεστη Τούμπα, στο πρώτο ματς για τη φάση των "32" του Γιουρόπα Λιγκ. Το μοναδικό γκολ πέτυχε (από θέση οφσάιντ) ο Λίμα στο 59΄ και η ρεβάνς θα γίνει σε μία εβδομάδα (27/2) στη Λισαβόνα.

Το γκολ των «αετών» ήταν οφσάιντ, αλλά ευθύνες για την ήττα έχει και ο Στέφενς που παρέταξε μια ακίνδυνη επιθετικά ομάδα.

Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο στη Λισαβόνα στις 27 Φεβρουαρίου.

Έγιναν αλλαγές, δεν άλλαξε τίποτα
Ο Στέφενς έριξε διαδοχικά στο ματς Λούκας, Στοχ και Σαλπιγγίδη, αλλά όπως αποδείχθηκε ήταν πια πολύ αργά. Οι Πορτογάλοι έπαιξαν πανέξυπνα, οχύρωσαν τα μετόπισθεν, κράτησαν απαραβίαστη την εστία τους και θα μπορούσαν να πετύχουν άλλο ένα γκολ που θα έγερνε ακόμη περισσότερο την πλάστιγγα.

Ο Μάρκοβιτς στο 82' είδε τον Γλύκο να λέει «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο στο σουτ που επιχείρησε ανενόχλητος απ' την περιοχή, ενώ ο Πέρες στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση.

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Ινσαουράλδε, Κατσουράνης, Λίνο, Κάτσε, Μαντούρο, Λάζαρ (82' Σαλπιγγίδης), Νίνης (63' Λούκας), Ολίσε (76' Στοχ), Αθανασιάδης

Μπενφίκα (Ζέζους): Αρτούρ Μοράες, Περέιρα, Λουιζάο, Ζαρντέλ, Σίλβιο, Πέρες (63' Φέισα), Αμορίμ, Τζούριτσιτς, Γκόμες (66' Μάρκοβιτς), Σουλεϊμάνι (75' Σάλβιο), Λίμα

Γήπεδο Τούμπας
Διοργάνωση: Γιουρόπα Λιγκ
Φάση: «32», 1ο παιχνίδι
Σκόρερ: 59' Λίμα
Κίτρινες: 4' Κάτσε 27' Λάζαρ, 54' Μαντούρο, 85' Στοχ -  45' Γκόμες
Διαιτητής: Σταρκ
Βοηθοί: Ζάλβερ, Πίκελ
4ος: Μπόρνχορστ

με πληροφορίες από novasports.gr