Το λένε στα εκ διαμέτρου αντίθετα πορίσματα τους οι δυο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου
Την ώρα που η Βουλή «δείχνει» το δρόμο για το Ειδικό Δικαστήριο στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για την υπόθεση Novartis ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την απόφαση που αφορά την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς σχετικά με τους χειρισμούς τους στην έρευνα για την φαρμακοβιομηχανία.
Η διχογνωμία που έχει προκύψει μεταξύ των δυο αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή και Λάμπρου Σοφουλάκη που διενήργησαν, από κοινού, την έρευνα αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Παράλληλα, το ενδιαφέρον στρέφεται και στις πληροφορίες πως ο κ. Σοφουλάκης την ώρα που βγάζει από το «κάδρο» των ευθυνών την επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη βάζει σε αυτό τους συναδέλφους του Γιάννη Αγγελή, στον οποίο αποδίδει εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων και ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών και Ελένη Ράικου αλλά και τους Νίκο Μανιαδάκη, Κωνσταντίνο Φρουζή και Νίκο Μανία. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός φέρεται να διαπιστώνει, για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, την διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, κατά περίπτωση, μεταξύ των οποίων ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και παράβαση καθήκοντος και ζητεί να ερευνηθούν από τον αρμόδιο εισαγγελέα. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφει την άποψη ότι οι εισαγγελείς διαφθοράς ενήργησαν σύννομα και δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους τα οποία να δικαιολογούν την άσκηση ποινικής δίωξης για τις πράξεις που τους αποδίδονται
Αντίθετα, ο κ. Ζαχαρής διατυπώνει διαφορετική άποψη ζητώντας την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Στο μοναδικό σημείο που φαίνεται να ταυτίζονται οι δυο αντεισαγγελείς είναι η εκτίμηση ότι σε βάρος των επίκουρων εισαγγελέων διαφθοράς προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις με αποτέλεσμα η δικογραφία να πάρει το δρόμο για το αρχείο.