Αναβιώνει η υπόθεση Γκιόλια τρεισήμισι χρόνια μετά

Ξαναζεί η υπόθεση του δημοσιογράφου, Σωκράτη Γκιόλια, καθώς ο φάκελός του φαίνεται ότι ξανανοίγει τρεισήμισι χρόνια μετά την εκτέλεσή του έξω από το σπίτι του.

Το γεγονός ότι ο ισοβίτης, Τάσος Τσεχιλίδης, που καταδικάστηκε για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα, εμπλέκει τον συγκρατούμενό του, Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, στη δολοφονία Γκιόλα, φέρνει νέα δεδομένα στην υπόθεση. 

"Αυτός σκότωσε τον Σωκράτη Γκιόλια! Ο Μαμαλικόπουλος είναι στη Σέχτα, ο ίδιος μου τα έλεγε στο κελί...", ανέφερε μεταξύ άλλων ο ισοβίτης για τον συγκρατούμενό του, ο οποίος έχει ήδη καταδικασθεί, όπως και εκείνος, σε πέντε φορές ισόβια για τις πέντε δολοφονίες στην Αγία Νάπα το καλοκαίρι του 2012. 

Από την πλευρά του ο αδελφός του, Περικλής Γκιόλιας αναφέρθηκε στα λόγια του Σωκράτη Γκιόλια, χωρίς να κατονομάσει, μιλώντας για τον άνθρωπο, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για το θάνατο του δημοσιογράφου. Τόνισε μάλιστα ότι του ζητήθηκε από την αστυνομία να μην καταθέσει το συγκεκριμένο όνομα "για να μην μπλέξει", όπως είπε ο Περικλής Γκιόλιας.

Θυμίζουμε ότι την ευθύνη της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια είχε αναλάβει η οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών" με προκήρυξή της μετά το τραγικό περιστατικό.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso ανέφερε ότι ο Τσεχιλίδης λύγισε υπό το βάρος εξοντωτικής για εκείνον ποινής και άρχισε να μιλάει, ζητώντας ο ίδιος να δει τους Κύπριους αστυνομικούς, προκειμένου να τους πει όλα όσα γνωρίζει, όχι μόνο για την υπόθεση της Κύπρου, αλλά ακόμη και για γιάφκες στην Ελλάδα, οι οποίες δεν υπάρχουν πλέον, όπως λένε πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., ή και για δολοφονίες που, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει διαπράξει ο συγκρατούμενός του Δ. Μαμαλικόπουλος. 

Ο Τσεχιλίδης υποστήριξε επίσης ότι ο συγκρατούμενός του ήταν φίλος με τον Μαζιώτη κι έναν ακόμα με το όνομα «Γιώργος» που είναι γνωστός στις αρχές από τη δράση του στον αντιεξουσιαστικό χώρο.