Μαχαίρια, σπρέι πιπεριού και ιπτάμενα αντικείμενα στη Βουλή της Ινδίας

 

Δεν είναι πλέον λίγες οι φορές που οι εικόνες βουλευτών- διαφόρων κρατών- να δέρνονται στα έδρανα, κάνουν τον γύρο του κόσμου. Ωστόσο, αυτή τη φορά, οι κοινοβουλευτικοί της Ινδίας ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο αφού, στον καβγά τους μέσα στη βουλή, κάποιος χρησιμοποίησε ακόμα και σπρέι πιπεριού!

Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές ότι ένας από τους βουλευτές τράβηξε και μαχαίρι

Τα άγρια επεισόδια ξέσπασαν όταν η η κυβέρνηση κατέθεσε προς ψήφιση ένα σχέδιο νόμου για την δημιουργία του κρατιδίου Τελανγκάνα, το οποίο θα προκύψει από την διαίρεση του νότιου ομόσπονδου κρατιδίου Άντρα Πραντές.  

Τότε, βουλευτές ξεδίπλωσαν πανό διαμαρτυρίας κι άρχισαν να κραυγάζουν συνθήματα μέσα στην αίθουσα, ενώ στη συνέχεια δύο ομάδες βουλευτών, που τάσσονται υπέρ και κατά της δημιουργίας του νέου κρατιδίου, πιάστηκαν στα χέρια.

Κατά την διάρκεια των διαπληκτισμών, ο βουλευτής Λαγκανταπάτι Ρατζαγκοπάλ έβγαλε ένα σπρέι πιπεριού και το χρησιμοποίησε μέσα στην αίθουσα, με αποτέλεσμα το ξέσπασμα βήχα σε μέλη της βουλής και σε τρεις εξ αυτών χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ένα άλλο μέλος της κάτω βουλής εκτόξευσε έναν υπολογιστή στην διάρκεια του επεισοδίου.

Η πρόεδρος της βουλής, Μέιρα Κουμάρ, είπε ότι τα γεγονότα μέσα στη Λοκ Σάμπα "κηλιδώνουν την δημοκρατία" της Ινδίας και διέκοψε όλες τις εργασίες της βουλής για το υπόλοιπο της ημέρας.