Ελβετία:Η φωτο που δείχνει τον παραλογισμό του “όχι” στους μετανάστες

Το "όχι" στους μετανάστες που είπαν οι Ελβετοί σε πρόσφατο δημοψήφισμα ενόχλησε έντονα την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την κοινή γνώμη που είχε την εικόνα μιας πιο "πολυπολιτισμικής και ανοικτής" Ελβετίας.

Αν κοιτάξει κανείς τα δημογραφικά στοιχεία θα δει ότι 1 στους 4 ανθρώπους που ζουν στην Ελβετία είναι μετανάστης. Οι φόβοι για υπερπληθυσμό αλλά και πολιτισμική αλλοίωση έκανε το ακροδεξιό κόμμα της χώρας, (SVP) να προτείνει το δημοψήφισμα για την αυστηροποίηση των νόμων για την εισροή μεταναστών στη χώρα. Οι Ελβετοί το υπερψήφισαν.

Και επειδή τα πιο σοβαρά πράγματα είναι αυτά που λέγονται με χιούμορ... ένα γερμανικό σατιρικό σάιτ δημοσίευσε την παρακάτω φωτογραφία που δείχνει γιατί η "αντιμεταναστευτική υστερία" των Ελβετών είναι παραλογισμός:

Η φωτογραφία δείχνει την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου την οποία θα στείλει η Ελβετία στο Μουντιάλ το καλοκαίρι.

Από τη φωτογραφία λείπουν όλοι οι ποδοσφαιριστές που έχουν καταγωγή από άλλες χώρες, είναι δηλαδή μετανάστες ή παιδιά μεταναστών, όπως ο Τούρκος μέσος Gökhan Inler και ο Xherdan Shaqiri, αλβανικής καταγωγής, γεννημένος στη Γιουγκοσλαβία.

Αλήθεια, αν το χρήμα δεν γνωρίζει σύνορα, ούτε το εμπόριο, ούτε οι τραπεζικές συναλλαγές, τότε γιατί να εμποδίζονται οι άνθρωποι από τα σύνορα αυτά;