Με θυμάρι, αγαύη και μανταρίνι, το “καλύτερο cocktail” της Ελλάδας

Ελένη Νικολούλια

Οι διαγωνιζόμενοι πολλοί, τα cocktail ακόμα περισσότερα και η διήμερη “μάχη” για την ανάδειξη του καλύτερου έληξε τελικά με μεγάλο νικητή τον Αλέξανδρο Πρεβίστα.

Η 19η διοργάνωση του διαγωνισμού κλασικού κοκτέιλ της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της HO.RE.CA. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 20, ενώ από τους 12 φιναλίστ την πρώτη θέση κατέλαβε τελικά ο Αλέξανδρος Πρεβίστας που ως πρόσφατα βρίσκαμε πίσω από την μπάρα του Bardot στο Κολωνάκι. Η πρότασή του ήταν φτιαγμένη με τεκίλα Ocho Reposado, σιρόπι από θυμάρι, σιρόπι αγαύης και χυμό από lime και μανταρίνι, ενώ στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Αναστάσης Βυζιηνός ο οποίος επέλεξε επίσης την Ocho Reposado και την συνδύασε με πουρέ από passion fruit, σιρόπι αγαύης και αρωματικά bitters. Τρίτος ήρθε ο Διονύσης Καλογεριάς ο οποίος παρουσίασε μια πρόταση φτιαγμένη με Mount Gay, Mount Gay XO, σιρόπι βανίλιας, και καραμέλας και bitters σοκολάτας, ένα ποτό το οποίο στο τέλος κάπνισε.

Ο κύριος Καλογεριάς απέσπασε την πρώτη θέση και στον διαγωνισμό του flairtending και έτσι θα μας εκπροσωπήσει στον παγκόσμιο τελικό του Γιοχάνεσμπουργκ, ενώ ο κύριος Πρεβίστας θα διεκδικήσει επίσης μια θέση στο βάθρο, στον παγκόσμιο τελικό classic cocktail που θα γίνει φέτος στη Νότια Αφρική.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από τον τελικό.