Επίκουρος εισαγγελέας αναλαμβάνει τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

Στον επίκουρο εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση ανατέθηκε η ευθύνη της παρακολούθησης της διαδικασίας διερεύνησης της λίστας Λαγκάρντ, την οποία αναλαμβάνουν πλέον οι εφοριακοί, αφού το ΣΔΟΕ καθυστερεί χαρακτηριστικά στη διερεύνηση των στοιχείων της λίστας.

Και αυτό γιατί το ελάχιστο προσωπικό του ΣΔΟΕ, όπως έλεγε αρμόδια πηγή, είναι αδύνατον να ανταποκριθεί στον τεράστιο αριθμό των επίμαχων υποθέσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 2072 φακέλους έχουν ερευνηθεί μόλις 100!

Έτσι, με απόφαση του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, οι ελεγκτές των εφοριών θα κληθούν να αναλάβουν τους σχετικούς φακέλους προκειμένου να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από τους προανακριτικούς υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και τους προϊσταμένους του ΚΕΦΟΜΕΠ να ορίσουν υπαλλήλους οι οποίοι έχουν ελεγκτικά καθήκοντα προκειμένου να διενεργήσουν προσωρινό και πλήρη έλεγχο τον οποίο θα ολοκληρώσουν εντός δυο μηνών.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται ότι δεν άρεσε στον γενικό γραμματέα δημοσίων εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος δεσμεύεται για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων. "Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους οικονομικούς εισαγγελείς", σημείωνε ο κ. Θεοχάρης εξηγώντας όμως πως η κίνηση αυτή ανατρέπει τον προγραμματισμό ελέγχων από τη Φορολογική Διοίκηση.

Διαβάστε: Μάχη Θεοχάρη-οικονομικών εισαγγελέων

Ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις του κ. Θεοχάρη, ο εισαγγελέας Γ. Δραγάτσης ξεκινά άμεσα προσωπικούς ελέγχους σε όλες τις εφορίες του νομού Αττικής, προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο στην εκτέλεση της συγκεκριμένης παραγγελίας. Σημειώνεται ότι η κίνηση αυτή γίνεται εντός των αρμοδιοτήτων των οικονομικών εισαγγελέων, καθώς αφορά αποκλειστικά και μόνο στην εκτέλεση των παραγγελιών τους και δεν συνιστά κανενός είδους παρέμβαση στο έργο των φορολογικών αρχών.