ΠΑΣΟΚ: Τζάμπα μάγκες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για διαφθορά και φοροδιαφυγή

Επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά κάνει το ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα έδωσε στη δημοσιότητα κείμενα που αφορούν νόμους και διατάξεις τα οποία θεσμοθέτησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το διάστημα 2009-2012, με τα οποία χτυπά τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά.

Όπως αναφέρει: "Με τους νόμους αυτούς, θεσπίζεται η άρση τραπεζικού απορρήτου και η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δημιουργείται το σώμα οικονομικών εισαγγελέων, αυστηροποιούνται οι ποινές για όσους φοροδιαφεύγουν ενώ διευκολύνεται ο εντοπισμός τους απο τη δικαιοσύνη, κα.

Στα κείμενα παραθέτουμε και τη στάση των άλλων πολιτικών κομμάτων στη Βουλή.

Από τα στοιχεία καταρρίπτονται οι θέσεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στη στάση τους στο θέμα της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, μια και τους περισσότερους νόμους κΑΙ διατάξεις τα καταψήφισαν, επιλέγοντας το δρόμο της δημαγωγίας και της τζάμπα μαγκιάς".

Δείτε τους πίνακες

ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΠΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ.

Α. Νόμος 3833/15.3.2010.

Άρθρο 5 παρ. 5»: Τροποποιήθηκε το άρθρο 39 του ν.1914/1990 προκειμένου να είναι δυνατή η συγκρότηση στην Κ.Υ. του Υπ. Οικ. «Ειδικών κλιμακίων ελέγχων και επανελέγχων», με αρμοδιότητα σε όλη τη Χώρα, τα οποία μπορούν να κάνουν και καταλογισμούς και βεβαίωση του φόρου και να επιδιώκουν την είσπραξη των ποσών που βεβαιώνονται.

Σκοπός των διατάξεων: ο επικεντρωμένος, οριζόντιος έλεγχος σε ομάδες φορολογούμενων με κοινά χαρακτηριστικά (π.χ. με μεγάλη ακίνητη περιουσία, ανά επαγγελματική ιδιότητα κλπ).

Ήδη από το 2011 συγκροτήθηκαν και λειτουργούν τέτοια ειδικά κλιμάκια στην Κ.Υ. του Υπ. Οικ.

[ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ, ΝΔ: ΝΑΙ, ΚΚΕ: ΟΧΙ, ΛΑΟΣ: ΝΑΙ, ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑΙ ]

Β. Νόμος 3842/23.4.2010

Άρθρο 17: Θεσπίστηκε η υποχρέωση όλων των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και μεταξύ αυτών των Τραπεζών και Ο.Κ.Ω., να διαβιβάζουν στο Υπ. Οικ. (Γ.Γ.Π.Σ.), κάθε στοιχείο οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να γίνονται διασταυρώσεις με τα δηλούμενα εισοδήματα.

[ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ, ΝΔ: ΝΑΙ, ΚΚΕ: ΟΧΙ, ΛΑΟΣ: ΝΑΙ, ΣΥΡΙΖΑ: ΟΧΙ ]

Άρθρο 57: Επιβλήθηκε ειδικός ετήσιος φόρος 15% στη αξία των ακινήτων των offshore, με σκοπό την αποκάλυψη των φυσικών προσώπων, που μέσω των εταιρειών «απέκρυπταν» φορολογική ύλη.

[ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ, ΝΔ: ΝΑΙ, ΚΚΕ: ΟΧΙ, ΛΑΟΣ: ΟΧΙ, ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑΙ ]

Άρθρο 76: Προβλέφθηκε το «κλείσιμο» των καταστημάτων επιτηδευματιών στις περιπτώσεις που δεν εκδίδουν αποδείξεις.

[ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ, ΝΔ: ΟΧΙ, ΚΚΕ: ΟΧΙ, ΛΑΟΣ: ΟΧΙ, ΣΥΡΙΖΑ: ΟΧΙ ]

Άρθρο 77:Τα ποινικά αδικήματα της φοροδιαφυγής (απόκρυψη εισοδήματος, έκδοση πλαστών φορολογικών στοιχείων, μη απόδοση ΦΠΑ) συμπεριλήφθηκαν ρητά στα αδικήματα που διερευνώνται από την Αρχή «για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος» και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3691/2008 (αυστηρότερες ποινές, δήμευση περιουσιών που προήλθαν από τα φορολογικά αδικήματα).

[ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ, ΝΔ: ΝΑΙ, ΚΚΕ: ΟΧΙ, ΛΑΟΣ: ΟΧΙ, ΣΥΡΙΖΑ: ΟΧΙ ]

Άρθρο 77: Δόθηκε η δυνατότητα σε ελεγκτικά όργανα να δρουν ως agentprovocateur προκειμένου να συλλαμβάνουν υπαλλήλους που διαπράττουν το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας.

[ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ, ΝΔ: ΝΑΙ, ΚΚΕ: ΟΧΙ, ΛΑΟΣ: ΟΧΙ, ΣΥΡΙΖΑ: ΟΧΙ ]

Άρθρο 77: Προβλέφθηκε αμοιβή για την καταγγελία φορολογικών και τελωνειακών παραβάσεων.

[ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ, ΝΔ: ΝΑΙ, ΚΚΕ: ΟΧΙ, ΛΑΟΣ: ΟΧΙ, ΣΥΡΙΖΑ: ΟΧΙ ]

Άρθρο 78:Θεσπίστηκαν διατάξεις μη αναγνώρισης δαπανών για τις συναλλαγές με μη συνεργάσιμα κράτη στο φορολογικό τομέα («φορολογικοί παράδεισοι») προσδιορίστηκαν τα κράτη αυτά, διευρύνθηκε η έννοια του φορολογικού υποκειμένου, (προκειμένου να συμπεριλαμβάνονται trust, offshore και με οποιαδήποτε ονομασία εμφανίζονται οι «νομικές οντότητες» μέσω των οποίων «κρύβεται» εισόδημα) και θεσπίστηκαν ανάλογες διατάξεις προκειμένου για συναλλαγές με Κράτη, με ιδιαίτερα ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς (π.χ. Κύπρος, Βουλγαρία).

[ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ, ΝΔ: ΟΧΙ, ΚΚΕ: ΟΧΙ, ΛΑΟΣ: ΟΧΙ, ΣΥΡΙΖΑ: ΠΑΡΩΝ ]

Άρθρο 83: Θεσπίστηκε η συγκρότηση Περιουσιολογίου στην Γ.Γ.Π.Σ., όλων των φυσικών προσώπων, στο οποίο θα καταγράφεται όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία του. [Εξαιρούνται τραπεζικές καταθέσεις, ομόλογα Ε.Δ. και αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού].

[ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ, ΝΔ: ΝΑΙ, ΚΚΕ: ΟΧΙ, ΛΑΟΣ: ΟΧΙ, ΣΥΡΙΖΑ: ΟΧΙ ]

Άρθρο 88: Θεσπίστηκαν οργανωτικές διατάξεις για την αποτελεσματική λειτουργία του ΣΔΟΕ. Συγκροτήθηκε ειδικό τμήμα «ανάκτησης περιουσιακών στοιχείων και κεφαλαίων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες».

[ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ, ΝΔ: ΟΧΙ, ΚΚΕ: ΟΧΙ, ΛΑΟΣ: ΟΧΙ, ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑΙ ]

Γ. Νόμος 3888/30.9.2010.

Άρθρο 15 παρ.3: Οι Ελεγκτικές υπηρεσίες, επικαλούμενες εγκύκλιες οδηγίες της προηγούμενης πολιτικής διοίκησης (κ. Μπέζας) είχαν την άποψη ότι αν «ανοίξουν λογαριασμούς» και βρουν καταθέσεις, δεν μπορούν να «ελέγξουν» και πολύ περισσότερο να φορολογήσουν τις αδήλωτες προσαυξήσεις περιουσίας που ανακαλύπτουν.

Με ρύθμιση που προστέθηκε στο άρθρο 48 του Κ.Φ.Ε, αποσαφηνίστηκε το βάρος της απόδειξης και επανεπιβεβαιώθηκε το προφανές που προκύπτει από σειρά διατάξεων του Κ.Φ.Ε., ότι, δηλαδή, δεδομένου ότι κάθε προσαύξηση περιουσίας που προέρχεται από άγνωστη ή μη διαρκή ή μη σταθερή πηγή ή αιτία, θεωρείται εισόδημα από άσκηση ελευθερίου επαγγέλματος (Ζ΄ πηγή) όταν προκύπτει τέτοια προσαύξηση, ο φορολογούμενος έχει υποχρέωση να αποδείξει ότι η προσαύξηση αυτή έχει ήδη φορολογηθεί, (αλλιώς επιβάλλεται φόρος).

Ταυτόχρονα δόθηκαν εντολές στις υπηρεσίες για εφαρμογή των διατάξεων αυτών.

[ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ, ΝΔ: ΟΧΙ, ΚΚΕ: ΟΧΙ, ΛΑΟΣ: ΟΧΙ, ΣΥΡΙΖΑ: ΟΧΙ ]

Δ. Νόμος 3943/31.3.2011.

Άρθρο 1: Θεσπίστηκε το Εθνικό Επιχειρηματικό Πρόγραμμακαταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Συγκροτήθηκε Εκτελεστική Διϋπουργική Επιτροπή για τον έλεγχο της εφαρμογής του.

[ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ, ΝΔ: ΟΧΙ, ΚΚΕ: ΟΧΙ, ΛΑΟΣ: ΟΧΙ, ΣΥΡΙΖΑ: ΟΧΙ ]

Άρθρο 2.: Θεσπίστηκε ο «Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος» προκειμένου οι ελεγκτικές αρμοδιότητες στο πεδίο του οικονομικού εγκλήματος, να συντονίζονται, να καθοδηγούνται αποτελεσματικά και τα ελεγκτικά όργανα να αποκτήσουν «επιχειρησιακή αυτοτέλεια».

[ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ, ΝΔ: ΝΑΙ, ΚΚΕ: ΟΧΙ, ΛΑΟΣ: ΟΧΙ, ΣΥΡΙΖΑ: ΠΑΡΩΝ ]

Άρθρο 3:Μέτρα για την καταστολή της φοροδιαφυγής στην άμεση και έμμεση φορολογία. Έγινε ευρεία τροποποίηση των ποινικών φορολογικών διατάξεων του ν.1882/1990, 2523/1997 και 2960/2001 έτσι ώστε:

α) τα αδικήματα της φοροδιαφυγής να τιμωρούνται με πολύ αυστηρότερες ποινές

β) να καταστούν αυτόφωρα

γ) να είναι δυνατή για τα σοβαρότερα από αυτά η προφυλάκιση, η μη αναστολή έκτισης της ποινής και η μη εξαγορά της.

[ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ, ΝΔ: ΟΧΙ, ΚΚΕ: ΟΧΙ, ΛΑΟΣ: ΟΧΙ, ΣΥΡΙΖΑ: ΟΧΙ ]

Άρθρο 4: Σύσταση θέσεων Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους στο Υπουργείο Οικονομικών Προβλέφθηκε η ευρεία αναδιάρθρωση των Ελεγκτικών και

Εισπρακτικών υπηρεσιών του Υπ. Οικονομικών με σκοπό:

α) την αντικατάσταση του μη ικανού ή ακατάλληλου ελεγκτικού προσωπικού και

β) την παραμονή του στις θέσεις, εφόσον επιτυγχάνονται συγκεκριμένοι ποσοτικοί στόχοι.

[ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ, ΝΔ: ΟΧΙ, ΚΚΕ: ΟΧΙ, ΛΑΟΣ: ΟΧΙ, ΣΥΡΙΖΑ: ΟΧΙ ]

Άρθρο 5: Συστήθηκε Υπηρεσία «Εσωτερικών Υποθέσεων», στο Υπ. Οικονομικών με σκοπό την αποκάλυψη επίορκων δημοσίων υπαλλήλων.

[ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ, ΝΔ: ΟΧΙ, ΚΚΕ: ΟΧΙ, ΛΑΟΣ: ΟΧΙ, ΣΥΡΙΖΑ: ΟΧΙ ]

Άρθρο 6: Προβλέφθηκε η ανανέωση του προσωπικού του ΣΔΟΕ.

[ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ, ΝΔ: ΝΑΙ, ΚΚΕ: ΟΧΙ, ΛΑΟΣ: ΟΧΙ, ΣΥΡΙΖΑ: ΟΧΙ ]

Άρθρο 7:Συστάθηκε Τμήμα Διεθνούς Διοικητικής Συνεργασίας στον τομέα της άμεσης φορολογίας με αρμοδιότητες μεταξύ άλλων, την ανταλλαγή των φορολογικών πληροφοριών με άλλα Κράτη, και την άμεση προώθηση και αξιοποίηση των πληροφοριών που προωθούνται από αλλοδαπές αρχές.

[ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ, ΝΔ: ΝΑΙ, ΚΚΕ: ΟΧΙ, ΛΑΟΣ: ΝΑΙ, ΣΥΡΙΖΑ: ΠΑΡΩΝ]

Άρθρο 8: Προβλέφθηκε μεταξύ άλλων ότι και για τα όργανα των Δ.Ο.Υ. όταν διενεργούν έλεγχο, μπορεί να αίρεται κάθε γενικό ή ειδικό απόρρητο με πράξη του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.

[ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ, ΝΔ: ΟΧΙ, ΚΚΕ: ΟΧΙ, ΛΑΟΣ: ΟΧΙ, ΣΥΡΙΖΑ: ΟΧΙ ]

Άρθρο 9: Προβλέφθηκε η δημοσιοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

[ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ, ΝΔ: ΟΧΙ, ΚΚΕ: ΠΑΡΩΝ, ΛΑΟΣ: ΟΧΙ, ΣΥΡΙΖΑ: ΠΑΡΩΝ ]

Άρθρο 12: Τροποποιήθηκαν οι διατάξεις για τη φορολογική κατοικία προκειμένου να διευρυνθεί η φορολογική βάση με φορολογούμενους πραγματικούς κατοίκους της Ελλάδος, που δεν φορολογούνται για το παγκόσμιο εισόδημά τους.

[ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ, ΝΔ: ΝΑΙ, ΚΚΕ: ΟΧΙ, ΛΑΟΣ: ΟΧΙ, ΣΥΡΙΖΑ: ΠΑΡΩΝ ]

Ε. Νόμος 3986/1.7.2011.

Άρθρο 32: Δεδομένου ότι τα πιστωτικά ιδρύματα δεν εφάρμοζαν τη διάταξη για διαβίβαση στοιχείων στην Γ.Γ.Π.Σ. που ψηφίστηκε το 2010 και καθυστερούν με διάφορες προφάσεις, τροποποιήθηκε η παρ. 2 του άρθρου 82 του Κ.Φ.Ε. και αναφέρθηκε ρητά ότι μεταξύ των στοιχείων που διαβιβάζουν είναι και «στοιχεία λογαριασμών ενεργών ή μη, που άνοιξαν ή χρησιμοποιούνταν ή έκλεισαν, στοιχεία για μεταφορές πίστωσης, εμβάσματα, άμεσων χρεώσεων, τραπεζικές επιταγές, εισπράξεις μέσων πιστωτικών καρτών.» κλπ.

[ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ, ΝΔ: ΝΑΙ (καταψήφισε ο Καμμένος & ο Φ. Κουβέλης (Ανεξάρτητος).) , ΚΚΕ: ΟΧΙ, ΛΑΟΣ: ΟΧΙ, ΣΥΡΙΖΑ: ΟΧΙ ]

Άρθρο 32: Προβλέφθηκε ότι και για την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας (του Υπ. Προστασίας του Πολίτη) δεν ισχύει το φορολογικό, τραπεζικό, χρηματιστηριακό ή επιχειρηματικό απόρρητο.

[ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ, ΝΔ: ΝΑΙ (καταψήφισε ο Καμμένος & ο Φ. Κουβέλης (Ανεξάρτητος).) , ΚΚΕ: ΟΧΙ, ΛΑΟΣ: ΟΧΙ, ΣΥΡΙΖΑ: ΟΧΙ ]

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Στην κατεύθυνση της διασφάλισης της διαφάνειας και καταπολέμησης της διαφθοράς, ψηφίστηκαν από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τη διετία 2009-2011 τα ακόλουθα νομοθετήματα αρμοδιότητας Υπουργείου Δικαιοσύνης :

O νόμος 3849/2010 (Α΄ 80), ο οποίος επέφερε τροποποιήσεις στο ν. 3213/2003 για την υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες, όπως ο εξατομικευμένος έλεγχος, η αύξηση των απειλούμενων ποινών κ.α., αλλά και σε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που αφορούν εγκλήματα σχετικά με την Υπηρεσία : υποχρεωτική δήμευση των προϊόντων όλων των πράξεων διαφθοράς στο δημόσιο τομέα, διεύρυνση του εγκλήματος της απιστίας στο δημόσιο τομέα.

[ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ, ΝΔ: ΝΑΙ, ΚΚΕ: ΟΧΙ, ΛΑΟΣ: ΟΧΙ, ΣΥΡΙΖΑ: ΠΑΡΩΝ ]

Ο νόμος 3932/2011 (Α΄ 49). Ο Νόμος αυτός εντάσσεται στη συνεχιζόμενη προσπάθεια αναδιοργάνωσης των ελεγκτικών μηχανισμών, θωράκισης του χρηματοπιστωτικού τομέα και ανόρθωσης της δημοσιονομικής αξιοπιστίας της χώρας. Στο επίκεντρό του βρίσκεται η δημιουργία μιας ανεξάρτητης και αναβαθμισμένης «Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης», με στόχο την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση τριών ιδιαίτερα ζημιογόνων εγκληματικών συμπεριφορών: α) του ξεπλύματος χρήματος, β) του παράνομου πλουτισμούκαι γ) της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Η εφαρμογή του ανωτέρου νόμου είναι απολύτως καθοριστική, όπως καταδεικνύουν όλες οι υποθέσεις που έχουν λάβει δημοσιότητα τελευταία, καθώς σε όλες σχεδόν αυτές τις υποθέσεις τόσο η αρχική διαλεύκανση, όσο και η ανεύρεση της διαδρομής του μαύρου χρήματος και της δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων υπέρ του δημοσίου, θα ήταν αδύνατη χωρίς την ενεργοποίηση των διατάξεών του από την Ανεξάρτητη Αρχή.

[ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ, ΝΔ: ΟΧΙ, ΚΚΕ: ΟΧΙ, ΛΑΟΣ: ΟΧΙ, ΣΥΡΙΖΑ: ΟΧΙ ]

Ο νόμος 3961/2011 «Τροποποίηση του ν.3126/2003 για την ποινική ευθύνη των Υπουργών και άλλες διατάξεις» (Α΄ 97), με τον οποίο με τον οποίο εξαντλήθηκαν τα περιθώρια που επιτρέπει το ισχύον Σύνταγμα να καταστεί αποτελεσματική η διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών κυβερνητικών στελεχών σε υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος : για πρώτη φορά προβλέφθηκαν περιοριστικοί όροι για τους διωκόμενους πρώην υπουργούς καθώς και διατάξεις για τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων τους, ενώ ευθυγραμμίστηκαν οι ρυθμίσεις περί παραγραφής αδικημάτων Υπουργών με αυτές του κοινού ποινικού δικαίου (κάτι που δε μπορούσε να γίνει για τις αποσβεστικές προθεσμίες που προβλέπει ρητώς το Σύνταγμα για την άσκηση της δίωξης).

[ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ, ΝΔ: ΝΑΙ, ΚΚΕ: ΠΑΡΩΝ, ΛΑΟΣ: ΟΧΙ, ΣΥΡΙΖΑ: ΠΑΡΩΝ ]

Ο νόμος 3841/2010 «Επιλογή δικαστικών λειτουργών στις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης και επαναφορά του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων» (Α΄ 55). Στόχος του νόμου είναι να εξασφαλίσει την αποδέσμευση της δικαστικής εξουσίας από την επιρροή της εκτελεστικής, με την αλλαγή στον τρόπο επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης και την επαναφορά του αυτοδιοίκητου στους μεγάλους δικαστικούς σχηματισμούς της χώρας.

[ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ, ΝΔ: ΟΧΙ, ΚΚΕ: ΟΧΙ, ΛΑΟΣ: ΟΧΙ, ΣΥΡΙΖΑ: ΟΧΙ ]

Ο νόμος 3875/2010 «Κύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά του Διεθνικού Οργανωμένου Εγκλήματος και των τριών Πρωτοκόλλων αυτής και συναφείς διατάξεις» (Α΄ 158). Αντικείμενο του νόμου είναι η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την πρόληψη και καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και των σχετικών με αυτό αδικημάτων, σε εκπλήρωση των διεθνών μας υποχρεώσεων.

[ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ, ΝΔ: ΝΑΙ, ΚΚΕ: ΟΧΙ, ΛΑΟΣ: ΟΧΙ, ΣΥΡΙΖΑ: ΟΧΙ ]

Ν. 4022/2011 (ΦΕΚ Α 219/3-10-11) «Εκδίκαση πράξεων διαφθοράς Πολιτικών και Κρατικών Αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος Δημοσίου Συμφέροντος και άλλες διατάξεις». Ο νόμος αυτός θεσπίζει ειδικές διαδικασίες για την ταχεία και αποτελεσματική ανάκριση και εκδίκαση κακουργημάτων που είτε διαπράττονται από πολιτικά πρόσωπα και από άλλους κρατικούς αξιωματούχους, είτε διεγείρουν μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον είτε αφορούν το δημόσιο συμφέρον κατά μείζονα τρόπο. Προβλέπεται η ανάθεση της ανάκρισης σε έμπειρους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι ασχολούνται κατ' αποκλειστικότητα με το έργο αυτό, επικουρούμενοι από επαρκή αριθμό γραμματέων και πραγματογνωμόνων, έχοντας την εξουσία αφενός μεν να ζητήσουν στοιχεία και συνδρομή πάσης φύσεως από κάθε δημόσια αρχή και αφετέρου να προβαίνουν σε εκτεταμένες ανακριτικές πράξεις δέσμευσης κάθε περιουσιακού στοιχείου και άρσης κάθε απορρήτου έναντι των ανακρινομένων προσώπων. Τόσο η ανάκριση, όσο και ο ορισμός δικασίμου για την όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας να γίνεται πλέον κατ' απόλυτη προτεραιότητα και εντός ρητών προθεσμιών. Οι νέες ρυθμίσεις συμβάλλουν στη διαλεύκανση και τελεσιδικία υποθέσεων που ταλανίζουν τη χώρα σε εύλογο χρόνο, τόσο για λόγους διαφάνειας και λογοδοσίας, όσο και για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου των πολιτών.

[ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ, ΝΔ: ΝΑΙ, ΚΚΕ: ΠΑΡΩΝ, ΛΑΟΣ: ΝΑΙ, ΣΥΡΙΖΑ: ΠΑΡΩΝ ]

Συγκεντρωτικό

ΝΟΜΟΣ ΑΡΘΡΟ ΘΕΜΑ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΚΚΕ ΛΑΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ
3842 3 Προσδιορισµός εισοδήµατος µε βάση αντικειµενικές δαπάνες και υπηρεσίες ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ  
3842 4 Κατάργηση και τροποποίηση φοροαπαλλαγών ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ  
3842 5 Κατάργηση αυτοτελούς φορολόγησης Τροποποιήσεις συντελεστών ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ  
3842 11 Προσδιορισµός ακαθάριστου και καθαρού εισοδήµατος των επιχειρήσεων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ  
3842 17 Υποχρεώσεις υπηρεσιών, νοµικών προσώπων και οργανώσεων γενικά για ηλεκτρονική υποβολή πληροφοριών και στοιχείων, θέµατα λογιστών φοροτεχνικών και πιστοποιητικό νόµιµων ελεγκτών ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΟΧΙ  
3842 20 ∆ιασφάλιση και έλεγχος συναλλαγών ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ  
3842 57 Ειδικός φόρος επί των ακινήτων ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ  
3842 76 Αναστολή λειτουργίας επαγγελµατικών εγκαταστάσεων επιτηδευµατιών Αδικήµατα φοροδιαφυγής ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ  
3842 77 Πράξεις Ελεγκτικών Οργάνων και αµοιβή για αποκάλυψη φαινοµένων παραβατικής συµπεριφοράς σε φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ  
3842 78 Προσθήκη Κεφαλαίου στον Κ.Φ.Ε. (εξωχώριες εταιρείες) ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ  
3842 79 Αυτοέλεγχος υποβαλλόµενων δηλώσεων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΟΧΙ  
3842 80 Σύστηµα επιλογής υποθέσεων προς έλεγχο ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΝΑΙ  
3842 83 Συγκρότηση περιουσιολογίου ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ  
3842 88 Σώµα ∆ίωξης Οικονοµικού Εγκλήµατος Τροποποίηση και συµπλήρωση των διατάξεων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ  
3888 15 ∆ιατάξεις για την είσπραξη των δηµοσίων εσόδων - Κατάργηση του Κ.Β.Σ. ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ  
3888 16 ∆ιατάξεις για την αποτελεσµατική τιµωρία της φοροδιαφυγής ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ  
3943 1 Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ  
3943 2 Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ  
3943 3 Μέτρα για την καταστολή της φοροδιαφυγής στην άμεση και έμμεση φορολογία.Τροποποίηση διατάξεων των νόμων 1882/1990, 2523/1997, 2960/2001 ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ
3943 4 Σύσταση θέσεων Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους στο Υπουργείο Οικονομικών ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ  
3943 5 Αντιμετώπιση διαφθοράς – Πειθαρχική δίωξη Σύσταση Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στο Υπουργείο Οικονομικών ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ  
3943 6 Ανανέωση προσωπικού του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.)
ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ  
3943 7 Ενίσχυση της διεθνούς διοικητικής συνεργασίας στον τομέα της άμεσης φορολογίας ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ  
3943 8 Βελτίωση αποτελεσματικότητας συστήματος ελέγχων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ  
3943 9 Δημοσιοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ΝΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ  
3943 12 Κατοικία και αλλαγή κατοικίας ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ  
3943 20 Υποβολή δηλώσεων φορολογίας και προκαταβλητέων φόρων εισοδήματος ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ
3943 21 Λοιπές διατάξεις εισοδήματος (τροποποίηση αρ. 17, ν.3842/2010) ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ
3833 5 Έκτακτη οικονοµική εισφορά στα φυσικά πρόσωπα µε µεγάλο εισόδηµα ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΝΑΙ  
3986 32 Τόκοι ομολογιακών δανείων - Στοιχεία που διαβιβάζονται στο Υπουργείο Οικονομικών ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ (αρχή και άρθρο)
4002 55 Μονάδα μεγάλων φορολογούμενων - Ειδική Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ  
3841 Αρχή Επιλογή δικαστικών λειτουργών στις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης και επαναφορά του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων. ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ  
3849 Αρχή Τροποποίηση του ν. 3213/2003, διατάξεων του Ποινικού Κώδικα που αφορούν εγκλήματα σχετικά με την Υπηρεσία και άλλες διατάξεις ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ  
3875 Αρχή Κύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά του Διεθνικού Οργανωμένου Εγκλήματος και των τριών Πρωτοκόλλων αυτής και συναφείς διατάξεις ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ  
3932 Αρχή Σύσταση αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, και ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ  
3961 Αρχή Τροποποίηση του ν. 3126/2003 για την ποινική ευθύνη των Υπουργών και άλλες διατάξεις ΝΑΙ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ  
4022 Αρχή Εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος δημοσίου συμφέροντος και άλλες διατάξεις ΝΑΙ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ  

3842

ΑΡΘΡΟ ΘΕΜΑ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΚΚΕ ΛΑΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Αρχή   ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ  
1 Κλίµακα φόρου εισοδήµατος φυσικών προσώπων και δαπάνες απόκτησης αγαθών και λήψης υπηρεσιών Μειώσεις φόρου ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογία εισοδήματος
2 Εκπτώσεις από το εισόδηµα ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΟΧΙ   Φορολογία εισοδήματος
3 Προσδιορισµός εισοδήµατος µε βάση αντικειµενικές δαπάνες και υπηρεσίες ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογία εισοδήματος
4 Κατάργηση και τροποποίηση φοροαπαλλαγών ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογία εισοδήματος
5 Κατάργηση αυτοτελούς φορολόγησης Τροποποιήσεις συντελεστών ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογία εισοδήματος
6 Φορολογία εµπορικών επιχειρήσεων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογία εισοδήματος
7 Φορολογία ελεύθερων επαγγελµατιών Παρακράτηση φόρων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογία εισοδήματος
8 Λοιπές διατάξεις ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογία εισοδήματος
9 Εισόδηµα από µισθωτές υπηρεσίες και ακίνητα ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογία εισοδήματος
10 Τόκοι οµολογιακών δανείων και τόκοι που καταβάλλουν φυσικά πρόσωπα στην αλλοδαπή ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογία εισοδήματος
11 Προσδιορισµός ακαθάριστου και καθαρού εισοδήµατος των επιχειρήσεων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογία εισοδήματος
12 Κατάργηση φορολογικών απαλλαγών νοµικών προσώπων κερδοσκοπικού ή µη χαρακτήρα ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογία εισοδήματος
13 Φορολογία µερισµάτων και των κερδών που διανέµουν τα λοιπά νοµικά πρόσωπα ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογία εισοδήματος
14 Έκπτωση σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΝΑΙ   Φορολογία εισοδήματος
15 Μερίσµατα εισηγµένων εταιρειών ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΝΑΙ   Φορολογία εισοδήματος
16 Κέρδη από την πώληση µετοχών εισηγµένων στο Χρηµατιστήριο Αθηνών ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογία εισοδήματος
17 Υποχρεώσεις υπηρεσιών, νοµικών προσώπων και οργανώσεων γενικά για ηλεκτρονική υποβολή πληροφοριών και στοιχείων, θέµατα λογιστών φοροτεχνικών και πιστοποιητικό νόµιµων ελεγκτών ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΟΧΙ   Υποχρέωση όλων των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων (και Τραπεζών), να διαβιβάζουν στη ΓΓΠΣ κάθε στοιχείο οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος
18 Κίνητρα για τον επαναπατρισµό κεφαλαίων ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογία εισοδήματος
19 Τροποποιήσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων
20 ∆ιασφάλιση και έλεγχος συναλλαγών ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ   Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων
21 Απαλλαγή πρώτης κατοικίας ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΟΧΙ   Φορολογία κεφαλαίου, μεταβιβάσεις, κληρονομιές, κλπ
22 Συντελεστές του φόρου µεταβίβασης ακινήτων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογία κεφαλαίου, μεταβιβάσεις, κληρονομιές, κλπ
23 Κατάργηση φόρου αυτοµάτου υπερτιµήµατος και τέλους συναλλαγής ακινήτων ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΝΑΙ   Φορολογία κεφαλαίου, μεταβιβάσεις, κληρονομιές, κλπ
24 Επαναφορά διατάξεων ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ   Φορολογία κεφαλαίου, μεταβιβάσεις, κληρονομιές, κλπ
25 Φορολογία κληρονοµιών, δωρεών και γονικών παροχών ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογία κεφαλαίου, μεταβιβάσεις, κληρονομιές, κλπ
26 Φορολογία κερδών από λαχεία, παιχνίδια, τηλεοπτικά έπαθλα κ.λπ. ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΟΧΙ   Φορολογία κεφαλαίου, μεταβιβάσεις, κληρονομιές, κλπ
27 Αντικείµενο του φόρου ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
28 Υποκείµενο του φόρου ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
29 Απαλλαγές από το φόρο ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
30 Προσδιορισµός αξίας ακινήτων Γενικά ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
31 Προσδιορισµός αξίας ακινήτων νοµικών προσώπων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
32 Προσδιορισµός αξίας ακινήτων φυσικών προσώπων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
33 ∆ήλωση νοµικών προσώπων – Προθεσµία υποβολής ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
34 ∆ήλωση φυσικών προσώπων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
35 Υπολογισµός του φόρου νοµικών προσώπων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
36 Υπολογισµός του φόρου φυσικών προσώπων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
37 Καταβολή του φόρου νοµικών προσώπων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
38 Καταβολή του φόρου φυσικών προσώπων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
39 Πρόσθετοι φόροι νοµικών προσώπων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
40 Πρόσθετοι φόροι φυσικών προσώπων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
41 Αρµόδιος προϊστάµενος ∆ηµόσιας Οικονοµικής Υπηρεσίας νοµικών προσώπων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
42 Αρµόδιος προϊστάµενος ∆ηµόσιας Οικονοµικής Υπηρεσίας φυσικών προσώπων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
43 Μεταγραφή δηλώσεων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
44 Βεβαίωση του φόρου ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
45 ∆ιαδικασία βεβαίωσης του φόρου – Παραγραφή ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
46 Φορολογικό απόρρητο ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
47 Ευθύνες και δικαιώµατα των τελευταίων κυρίων ή επικαρπωτών ακινήτων και ευθύνες αληθινών κυρίων ακινήτων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
48 Υποχρεώσεις συµβολαιογράφων, υποθηκοφυλάκων και προϊσταµένων κτηµατολογικών γραφείων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
49 Κυρώσεις ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
50 Μη επιβολή φόρου και δικαιωµάτων για λογαριασµό τρίτων – Εξουσιοδοτικές διατάξεις ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
51 ∆ήλωση στοιχείων ακινήτων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
52 Περιουσιολόγιο Ακινήτων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΝΑΙ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
53 Ολοκλήρωση εκκαθάρισης Ενιαίου Τέλους Ακινήτων έτους 2008 ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΝΑΙ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
54 Πρόστιµο Ενιαίου Τέλους Ακινήτων νοµικών προσώπων ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΟΧΙ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
55 Μεταβατική διάταξη ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΟΧΙ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
56 Κατάργηση του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΝΑΙ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
57 Ειδικός φόρος επί των ακινήτων ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ   Φόρος 15% στην αξία ακινήτων offshore
58 Μεταβατική διάταξη Ειδικός φόρος επί των ακινήτων ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογία ακίνητης περιουσίας
59 Ενσωµάτωση Οδηγίας 2008/117/ΕΚ ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Έμμεσοι φόροι
60 Ενσωµάτωση άρθρου 3 της Οδηγίας 2008/8/ΕΚ ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Έμμεσοι φόροι
61 Εναρµόνιση διατάξεων του Κώδικα ΦΠΑ στις διατάξεις της Οδηγίας 2006/112/ΕΚ ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΟΧΙ   Έμμεσοι φόροι
62 Τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα ΦΠΑ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Έμμεσοι φόροι
63 Κατάργηση τµηµατικής καταβολής ΦΠΑ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ   Έμμεσοι φόροι
64 Ειδικός φόρος ιδιωτικών πλοίων αναψυχής ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Έμμεσοι φόροι
65 ∆ιευκολύνσεις τµηµατικής καταβολής ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΟΧΙ   Είσπραξη δημοσίων εσόδων
66 Μεταβατική διάταξη καταβολής εφάπαξ ληξιπρόθεσµων οφειλών ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΟΧΙ   Είσπραξη δημοσίων εσόδων
67 Αναγκαστική είσπραξη οφειλών ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ   Είσπραξη δημοσίων εσόδων
68 ∆ιαδικασία πληρωµής τόκου αχρεωστήτως εισπραχθέντων εσόδων ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΝΑΙ   Είσπραξη δημοσίων εσόδων
69 Κίνητρα για ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηµατικότητας
ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΝΑΙ   Αναπτυξιακά φορολογικά κίνητρα
70 Κίνητρα για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΝΑΙ   Αναπτυξιακά φορολογικά κίνητρα
71 Φορολογικά κίνητρα ευρεσιτεχνίας ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ   Αναπτυξιακά φορολογικά κίνητρα
72 Ρύθµιση θεµάτων οικονοµικής ενίσχυσης γεωργών ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΟΧΙ   Αναπτυξιακά φορολογικά κίνητρα
73 Κίνητρα για τη διατήρηση θέσεων εργασίας και τη µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος και κίνητρα για την ενίσχυση της κινηµατογραφικής παραγωγής ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΟΧΙ   Αναπτυξιακά φορολογικά κίνητρα
74 Κίνητρα έκπτωσης φόρου για δωρεές στο Λογαριασµό Αλληλεγγύης ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ   Αναπτυξιακά φορολογικά κίνητρα
75 Πρόστιµα για παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων - Κυρώσεις - Ποινές ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ   Κυρώσεις - Ποινές
76 Αναστολή λειτουργίας επαγγελµατικών εγκαταστάσεων επιτηδευµατιών Αδικήµατα φοροδιαφυγής ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φοροδιαφυγή - Κυρώσεις και ποινές
77 Πράξεις Ελεγκτικών Οργάνων και αµοιβή για αποκάλυψη φαινοµένων παραβατικής συµπεριφοράς σε φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φοροδιαφυγή - Κυρώσεις και ποινές
78 Προσθήκη Κεφαλαίου στον Κ.Φ.Ε. (εξωχώριες εταιρείες) ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φοροδιαφυγή - Μη συνεργάσιμα κράτη
79 Αυτοέλεγχος υποβαλλόµενων δηλώσεων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΟΧΙ   Λοιπές διατάξεις
80 Σύστηµα επιλογής υποθέσεων προς έλεγχο ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΝΑΙ   Λοιπές διατάξεις
81 Επιβολή προστίµων όταν οι παραβάσεις αποδεικνύονται µε αντικειµενικά δεδοµένα και εκπόνηση κλαδικών εγχειριδίων ελέγχου ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ   Λοιπές διατάξεις
82 Παράταση παραγραφής ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Λοιπές διατάξεις
83 Συγκρότηση περιουσιολογίου ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Λοιπές διατάξεις
84 Ρύθµιση για υποβολή δηλώσεων ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Λοιπές διατάξεις
85 Εναρµόνιση προς την Οδηγία 2008/118/ΕΚ του Συµβουλίου της 16ης ∆εκεµβρίου 2008 ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Τελωνειακές διατάξεις
86 Μεταβατικές διατάξεις και έναρξη ισχύος του άρθρου 85 ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Τελωνειακές διατάξεις
87 Ειδικός Φόρος σε είδη πολυτελείας και άλλες διατάξεις ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Τελωνειακές διατάξεις
88 Σώµα ∆ίωξης Οικονοµικού Εγκλήµατος Τροποποίηση και συµπλήρωση των διατάξεων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ   Σ.Δ.Ο.Ε.
89 Γραφείο Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστηµάτων και Προστασίας ∆εδοµένων και Υποδοµών στη Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ   Σ.Δ.Ο.Ε.
90 Άλλες διατάξεις ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ   Λοιπές διατάξεις
91 Παροχή επίγειας εξυπηρέτησης στους αερολιµένες της χώρας που δεν εµπίπτουν στο π.δ. 285/1998 ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΟΧΙ   Λοιπές διατάξεις

 

3888

ΑΡΘΡΟ ΘΕΜΑ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΚΚΕ ΛΑΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Αρχή   ΝΑΙ ΝΑΙ (1) ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ    
1 Εισαγωγή ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΟΧΙ   Φορολογικές διαφορές
2 Βασικές έννοιες ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΟΧΙ   Φορολογικές διαφορές
3 Υποθέσεις που υπάγονται στις ρυθµίσεις ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΟΧΙ   Φορολογικές διαφορές
4 Υποθέσεις που εξαιρούνται από τις ρυθµίσεις (2) ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ Φορολογικές διαφορές
5 Προϋποθέσεις και αποτελέσµατα υπαγωγής των υποθέσεων στις ρυθµίσεις ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογικές διαφορές
6 Περαίωση ανέλεγκτων υποθέσεων φορολογίας εισοδήµατος ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογικές διαφορές
7 Περαίωση ανέλεγκτων υποθέσεων λοιπών φορολογικών αντικειµένων
ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογικές διαφορές
8 Περαίωση παραβάσεων του Κ.Β.Σ. ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογικές διαφορές
9 ∆ιαδικασία περαίωσης ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογικές διαφορές
10 Τρόπος καταβολής των φόρων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογικές διαφορές
11 Περαίωση εκκρεµών ελεγµένων υποθέσεων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογικές διαφορές
12 Ρυθµίσεις για υποθέσεις που έχουν υπαχθεί στον αυτοέλεγχο και την άρση της υποχρέωσης διαφύλαξης βιβλίων και στοιχείων (2) ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ Φορολογικές διαφορές
13 ∆ιαδικασία βεβαίωσης οφειλών και τρόπος καταβολής τους ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογικές διαφορές
14 Ρύθµιση ληξιπρόθεσµων οφειλών ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Είσπραξη εσόδων
15 ∆ιατάξεις για την είσπραξη των δηµοσίων εσόδων - Κατάργηση του Κ.Β.Σ. ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Αποσαφηνισμός του βάρους της απόδειξης
16 ∆ιατάξεις για την αποτελεσµατική τιµωρία της φοροδιαφυγής ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φοροδιαφυγή
17 Τέλη κυκλοφορίας ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Τέλη κυκλοφορίας - Άδειες
18 Αποσβέσεις αξίας αδειών, φορτηγών αυτοκινήτων δηµοσίας χρήσεως ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Τέλη κυκλοφορίας - Άδειες
19 Καθεστώς επίταξης (2) ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ Χ ΝΑΙ Τροπολογία υπ. Υποδομών
                 
(1) Αν και ο εισηγητής της ΝΔ είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσε το ν/σ αν δεν αποσυρθούν τα άρθρα 4 και 12, στη ψηφοφορία επί της αρχής
"κατά πλειοψηφία" δήλωσαν μόνο οι εισηγητές του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ.
(2) Καταψήφισε ο Φ. Κουβέλης (Ανεξάρτητος).

Χ: Δεν έλαβε μέρος στη ψηφορορία για το άρθρο 19.

 

3843

ΑΡΘΡΟ ΘΕΜΑ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΚΚΕ ΛΑΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Αρχή   ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ  
1 Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Αντιμετώπιση φοροδιαφυγής
2 Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Αντιμετώπιση φοροδιαφυγής
3 Μέτρα για την καταστολή της φοροδιαφυγής στην άμεση και έμμεση φορολογία.Τροποποίηση διατάξεων των νόμων 1882/1990, 2523/1997, 2960/2001 (1) ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ Αντιμετώπιση φοροδιαφυγής
4 Σύσταση θέσεων Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους στο Υπουργείο Οικονομικών ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Αντιμετώπιση φοροδιαφυγής
5 Αντιμετώπιση διαφθοράς – Πειθαρχική δίωξη Σύσταση Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στο Υπουργείο Οικονομικών ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Αντιμετώπιση φοροδιαφυγής
6 Ανανέωση προσωπικού του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.)
ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Αντιμετώπιση φοροδιαφυγής
7 Ενίσχυση της διεθνούς διοικητικής συνεργασίας στον τομέα της άμεσης φορολογίας ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ   Αντιμετώπιση φοροδιαφυγής
8 Βελτίωση αποτελεσματικότητας συστήματος ελέγχων ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Αντιμετώπιση φοροδιαφυγής
9 Δημοσιοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ΝΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Αντιμετώπιση φοροδιαφυγής
10 Διάκριση ληξιπρόθεσμων χρεών σε εισπράξιμα και ανεπίδεκτα είσπραξης ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Αντιμετώπιση φοροδιαφυγής
11 Συμψηφισμός απαιτήσεων ΝΑΙ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ   Αντιμετώπιση φοροδιαφυγής
12 Κατοικία και αλλαγή κατοικίας ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογικό σύστημα
13 Πληρωμές σε φυσικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες μη συνεργάσιμων κρατών ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογικό σύστημα
14 Φορολογία των μερισμάτων και των κερδών που διανέμουν τα νομικά πρόσωπα ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογικό σύστημα
15 Εταιρικά ομόλογα και ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογικό σύστημα
16 Κέρδη από την πώληση μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογικό σύστημα
17 Δαπάνες επιχειρήσεων ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογικό σύστημα
18 Απόδοση μερισμάτων και λοιπών ποσών που παραγράφονται υπέρ του Δημοσίου ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΟΧΙ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογικό σύστημα
19 Μη βεβαίωση προκαταβολής κατά το μετασχηματισμό εταιρειών ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογικό σύστημα
20 Υποβολή δηλώσεων φορολογίας και προκαταβλητέων φόρων εισοδήματος (1) ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ Φορολογικό σύστημα
21 Λοιπές διατάξεις εισοδήματος (τροποποίηση αρ. 17, ν.3842/2010) (1) ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ Φορολογικό σύστημα
22 Αναπροσαρμογή συντελεστών φόρου και εισφοράς πλοίων ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογικό σύστημα
23 Φορολογία κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογικό σύστημα
24 Φόροι επί της ακίνητης περιουσίας ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογικό σύστημα
25 Θέματα Τελών και Ειδικών Φορολογιών ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογικό σύστημα
26 Θέματα Κυρώσεων, Μητρώου και άλλες διατάξεις ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογικό σύστημα
27 Τροποποιήσεις διατάξεων του Κώδικα Φ.Π.Α. ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογικό σύστημα
28 Συμπλήρωση διατάξεων για το αποδεικτικό ενημερότητας χρεών και φορολογικών υποχρεώσεων προς το Δημόσιο ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογικό σύστημα
29 Κάρτα αποδείξεων και ηλεκτρονική φορολογική ενημερότητα ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογικό σύστημα
30 Τελωνειακές διατάξεις - Τροποποίηση του ν.2960/2001 ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογικό σύστημα
31 Σώμα Φορολογικών Διαιτητών ΝΑΙ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογική διαιτησία
32 Ασφάλιση και φορολογία μελών του Σ.Φ.Δ. ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΟΧΙ   Φορολογική διαιτησία
33 Διαδικασίες της διαιτητικής επίλυσης διαφορών ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΟΧΙ   Φορολογική διαιτησία
34 Οργάνωση και λειτουργία του Σ.Φ.Δ. ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογική διαιτησία
35 Ίδρυση και οργάνωση Γραμματείας. Προσωπικό του Σ.Φ.Δ. ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Φορολογική διαιτησία
36 Διοικητική επίλυση φορολογικών διαφορών στη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Φορολογική διαιτησία
37 Σκοπός και πεδία εφαρμογής ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ   Οδηγίες 2008/55/ΕΚ, 2009/162/ΕΚ και 2006/69/εκ
38 Τροποποίηση και συμπλήρωση του ν.1402/1983 ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ   Οδηγίες 2008/55/ΕΚ, 2009/162/ΕΚ και 2006/69/εκ
39 Τροποποίηση και συμπλήρωση του Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ   Οδηγίες 2008/55/ΕΚ, 2009/162/ΕΚ και 2006/69/εκ
40 Τελικές και μεταβατικές διατάξεις του Κεφαλαίου Ε' ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ   Οδηγίες 2008/55/ΕΚ, 2009/162/ΕΚ και 2006/69/εκ
41 Θέματα Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Τροποποίηση διατάξεων των νόμων 3461/2006 και 3340/2005
ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Λοιπές διατάξεις
42 Σύσταση ανώνυμης εταιρείας για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Λοιπές διατάξεις
43 Ρυθμίσεις θεμάτων Μετοχικών Ταμείων Ενόπλων Δυνάμεων και Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (1) ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ Λοιπές διατάξεις
44 Θέματα Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (1) ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ Λοιπές διατάξεις
45 Ρυθμίσεις θεμάτων Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (1) ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ Λοιπές διατάξεις
46 Τροποποίηση του άρθρου 20 του ν. 3696/2008 ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΟΧΙ   Λοιπές διατάξεις
47 Λοιπές διατάξεις (1) ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ Λοιπές διατάξεις
48 Αναστολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΟΧΙ   Λοιπές διατάξεις
49 Άλλες διατάξεις ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΟΧΙ   Λοιπές διατάξεις
50 Τροποποίηση διατάξεων του ν. 2362/1995 ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Λοιπές διατάξεις
51 Πρόστιμα σε βάρος πολιτιστικών σωματείων ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Λοιπές διατάξεις
                 
(1) Καταψήφισε ο Φ. Κουβέλης (Ανεξάρτητος).

 

Άλλοι Νόμοι ΥΠΟΙΚ

ΝΟΜΟΣ ΑΡΘΡΟ ΘΕΜΑ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΚΚΕ ΛΑΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
3833 5 Έκτακτη οικονοµική εισφορά στα φυσικά πρόσωπα µε µεγάλο εισόδηµα ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΝΑΙ   Οριζόντιος έλεγχος σε ομάδες φορολο-γούμενων με κοινά χαρακτηριστικά (παρ. 5)
3986 32 Τόκοι ομολογιακών δανείων - Στοιχεία που διαβιβάζονται στο Υπουργείο Οικονομικών (1) ΝΑΙ ΝΑΙ (2) ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ (αρχή και άρθρο) Τροποποίηση παρ. 2, αρ. 82, ΚΦΕ σχετικά με διαβίβαση στοιχείων προς τη ΓΓΠΣ από τράπεζες
4002 55 Μονάδα μεγάλων φορολογούμενων - Ειδική Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Τροπολογία υπ. Οικονομικών (475/55)
                   
(1) Καταψήφισε ο Φ. Κουβέλης (Ανεξάρτητος).
(2) Καταψήφισε ο Π. Καμμένος.

Νόμοι ΥΔΔΑΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΡΘΡΟ ΘΕΜΑ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΚΚΕ ΛΑΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
3841 Αρχή Επιλογή δικαστικών λειτουργών στις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης και επαναφορά του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων. ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Αποδέσμευση δικαστικής εξουσίας από την εκτελεστική
3849 Αρχή Τροποποίηση του ν. 3213/2003, διατάξεων του Ποινικού Κώδικα που αφορούν εγκλήματα σχετικά με την Υπηρεσία και άλλες διατάξεις ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Τροποποιήσεις δηλώσεων πόθεν έσχες (εξατομικευ-μένος έλεγχος, δήμευση προιόντων πράξεων διαφθοράς, κλπ)
3875 Αρχή Κύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά του Διεθνικού Οργανωμένου Εγκλήματος και των τριών Πρωτοκόλλων αυτής και συναφείς διατάξεις ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Βελτίωση πλαισίου πρόληψης και καταπολέμησης οργανωμένου εγκλήματος
3932 Αρχή Σύσταση αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, και ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ   Σύσταση ανεξάρτητης και αναβαθμισμένης Αρχής
3961 Αρχή Τροποποίηση του ν. 3126/2003 για την ποινική ευθύνη των Υπουργών και άλλες διατάξεις ΝΑΙ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ   Εξάντηληση περιθωρίων ισχύοντος Συντάγματος
4022 Αρχή Εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος δημοσίου συμφέροντος και άλλες διατάξεις ΝΑΙ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ   Εισαγωγή ειδικών διαδικασιών εκδίκασης κακουργημάτων πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων